Index Vakbarát Hírportál

Több mint 13 millió forint értékben vett valaki egy első generációs iPhone-t

2023. április 21., péntek 14:43

Aki azt gondolta, hogy a legújabb iPhone-nál nincs drágább telefon, az tévedett. Egy híres amerikai youtuber 40 ezer dollárért, azaz jelenlegi árfolyamon 13,7 millió forint értékben jutott hozzá egy első generációs készülékhez.

Az első generációs iPhone 16 évvel ezelőtt került a boltokba, és mára nagyon kevés működőképes darab maradt belőle, az eredeti csomagolású telefonokról nem is beszélve. Az egyiket nemrég egy aukción árverezték el 40 ezer dollárért (13,7 millió forint).

A telefont a YouTube egyik legismertebb tech-vloggere, Marques Brownlee (MKBHD) kaparintotta meg, és ez alkalomból készített is egy „unboxing” videót, amelyen a szemünk láttára csomagolja ki a készüléket a dobozából.

A 16 éves iPhone-on még nem volt App Store, és a háttérképe sem volt változtatható, valamint csak az iTunes-on keresztül lehetett aktiválni a készüléket. Továbbá a telefon csak a 2G-s hálózatokon működött – írja a hwsw.hu.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, a legújabb iPhone valamikor szeptember első felében mutatkozhat be. Ahogy azt már megszokhattuk, idén is négy új iPhone-t kapunk az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max személyében. Arról, hogy a most felsoroltakon kívül milyen újdonságokkal kecsegtetnek még a mobilok, ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Rovatok