Index Vakbarát Hírportál

Váratlan lépéssel rukkolt ki a Wizz Air

2023. május 13., szombat 12:05

A Wizz Air légitársaság új, bérletszerű szolgáltatására, a Wizz Multipassra derült fény a lengyel fly4free.pl portálon keresztül. A szolgáltatás pillanatnyilag csak Lengyelországból induló nemzetközi járatokra és olasz belföldi járatokra érhető el. Bár a légitársaság még nem erősítette meg hivatalosan a díjszabást, a szolgáltatás várható költségeiről több információ is kiszivárgott.

Még nem jelentette be hivatalosan az új bérletek árát a Wizz Air, de a lengyel weboldal online felhasználói szerint a légitársaság két típusú bérletet kínálhat: egyirányú vagy retúrjegyeket vásárolhatnak az ügyfelek 6 havi előfizetés keretében.

A lengyel alap bérlet havi díja 19 500, illetve 39 000 forint lehet, míg az olasz változat 13 700 és 27 400 forintba kerülhet.

Az előfizetők havonta egyszer válthatnak repülőjegyet (egyirányú vagy retúr) 5 nappal a járat indulása előtt. A bérlet további szolgáltatásokkal bővíthető, mint például elsőbbségi beszállás vagy feladható poggyász, természetesen plusz költségek ellenében – szúrta ki az AIRportal.hu.

Repülj, vagy kirepül a kezedből a pénz

A fly4free.pl szerint a Wizz Multipass 6 hónapos elköteleződést jelent, és korábban nem mondható fel. A havi jegyek nem vihetők át a következő hónapra, tehát ha nem használják fel, elvesznek.

Korábban bemutattuk, hogy az előfizetők lényegében úgynevezett tokeneket kapnak a díj megfizetését követően, amelyek meghatározott járatokra lesznek elérhetők. A Wizz Air weboldalán is kiadtak már egy rövid tájékoztatást ezzel kapcsolatban, amelyben arra utaltak, hogy a tokenek birtokában legfeljebb csak akkor kell fizetni egy járatért, ha valaki extra poggyászt szeretne felvinni.

Rovatok