Index Vakbarát Hírportál

Közel megduplázta negyedéves eladásait a Tesla

2023. július 3., hétfő 13:58

A Tesla amerikai elektromosautó-gyártó az április−júniusi negyedévben 446 ezer autót szállított ki, közel dupláját az egy évvel korábbi 258 ezernek.

Az eladások 96 százalékát a Model Y és a Model 3 adta. Az év első felében 920 ezer autót szállított le a Tesla. Az autógyár éves terve 1,8 millió autó előállítása − közölte az MTI. 

Az értékesítések növekedése az év elején bevezetett árcsökkentésnek köszönhető a Wedbush Securities piackutató cég értékelése alapján. A cég szerint hatékony termelésének köszönhetően a Tesla képes lépést tartani a magas kereslettel.

Az Egyesült Államokban kedvez a Tesla értékesítési számainak az inflációcsökkentő törvénycsomag (IRA) támogatási rendszere is. Egy Model 3 vásárlásakor például 7500 dolláros adóelengedéssel lehet számolni. Mivel az IRA csak az Amerikában gyártott termékekre vonatkozik, a Tesla a Model 3 gyártását teljes egészében az Egyesült Államokba telepítette át. Korábban a Model 3 egyes részegységei Kínában készültek.

A Tesla jelenleg az Egyesült Államokban, Kínában és Németországban rendelkezik gyáregységekkel, de tervbe van egy mexikói gyáregység építése is.

Rovatok