Index Vakbarát Hírportál

Fontos kérdésben szavaz pénteken az Országgyűlés

2023. július 7., péntek 07:00

Magyarország 2024-es központi költségvetéséről szavaz pénteken az Országgyűlés, amely módosíthatja a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt is.

A parlament a kormány kezdeményezésére tart rendkívüli ülést hétfőtől. A pénteki ülésnap 10 óra 30 perckor kezdődik, és csak két törvényjavaslat zárószavazása szerepel a napirenden.

A jövő évi büdzséről Varga Mihály pénzügyminiszter korábban azt mondta, a 2024-es költségvetés védelmi költségvetés, mert háborús időkben olyan költségvetésre van szüksége Magyarországnak, amely garantálja a biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést; ezért a jövő évi büdzsé fókuszában a rezsivédelem és a honvédelem megerősítése áll.

A minisztériumok felsorolásáról szóló törvény módosításával augusztus 1-jén létrejön az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma az Igazságügyi Minisztériumból történő kiválással – adta hírül az MTI.

Mint arról az Index is beszámolt, kedden az Országgyűlés 134 igen és 60 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül elfogadta a pedagógusok új életpályájáról szóló indítványt, vagyis a státusztörvényt.

A törvény pontos részletei csütörtökön jelentek meg a Magyar Közlönyben, erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Rovatok