Index Vakbarát Hírportál

Nagy Márton a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramban részt vevő cégek vezetőivel egyeztetett

2023. július 17., hétfő 18:02

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramban eredményesen részt vevő UBM Feed és az AGC Glass központjaiba látogatott, és egyeztetett a cégvezetőkkel – közölte az MTI-vel hétfőn a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A megbeszélésen a felek áttekintették az aktuális gazdasági folyamatokat és fejlesztéseket, a rövid és középtávon azonosítható lehetőségeket és kockázatokat – írták. A Baross Gábor újraiparosítási hitelprogramot a közlemény szerint a gazdasági növekedés megvédése és az „elhibázott szankciók” ellensúlyozása érdekében hirdette meg a kormány.

Hozzátették: a hitelprogram a jelenlegi magas kamatkörnyezetben rendkívül kedvező, végig fix kamatozású forrást biztosít forinthitel esetén legfeljebb 6, euróhitel esetében pedig legfeljebb 3,5 százalékos szinten. A hitelprogram feladata, hogy a dinamikus gazdasági növekedés motorja legyen, hozzájárulva a munkahelyek és a családok megvédéséhez.

A megbeszéléseken Nagy Márton kifejtette: a hitelprogram előrehaladása megfelelő, a megemelt, 1000 milliárd forintos keretből eddig 862 milliárd forintnyi hitelkérelmet hagytak jóvá, a szerződött hitelek értéke 691 milliárd forintot ér el, míg a kifizetések összege meghaladja a 446 milliárd forintot. A miniszter hozzátette: a magyar gazdaságnak olyan fejlődő, beruházó, a teljesítményüket és termelékenységüket egyre fokozó vállalkozásokra van szüksége, mint amilyen az UBM Feed és az AGC Glass is – olvasható a közleményben.

Rovatok