Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas pofont kapnak az autósok, újabb drágulás jön

2023. július 31., hétfő 10:51

A benzin ára bruttó 12 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig bruttó 15 forinttal kell többet fizetni szerdától – tájékoztatott erről a holtankoljak.hu.

Folytatódik a benzin és a gázolaj árának emelkedése. A változás mértéke szerdától újra jelentős lesz. A benzin ára bruttó 12 forinttal emelkedik, a gázolajért pedig bruttó 15 forinttal kell többet fizetni. Az aktuális átlagárakat figyelembe véve szerdától az alábbi átlagárakon tankolhatunk:

Legutóbb pénteken írtuk meg, hogy tovább nőnek az üzemanyagárak. Akkor a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 13 forinttal emelkedett, míg a gázolajért 12 forinttal kellett többet fizetni a nagykereskedőknek.

Már rendszeres a drágulás

Korábban lapunk is foglalkozott azzal, hogy a drágulás hátterében a forintárfolyam és a kőolaj világpiaci ára húzódhat meg. „Őszintén remélem, ennek nem lesz folytatása, és ebben a tartományban maradnak az árak. A következő néhány napban, hétben az üzemanyagárak forintérzékenyek lesznek. Ha visszaerősödik a devizánk, akkor stagnálhatnak az árak – esetleg csökkenhetnek –, de amennyiben folytatódik a gyengülése, óhatatlanul áremelkedés várható” – mondta az Indexnek Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

Ugyanakkor Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője arra emlékeztetett: „A nagy elemzőházak korrigálták az év végi várakozásaikat, csökkenő irányba. A nemzetközi porondon is arra számítanak, a 75 dolláros hordónkénti árszint lesz tapasztalható a korábbi magasabb várakozásokhoz képest.”

Rovatok