Index Vakbarát Hírportál

Megjelent a kormány legújabb döntése, több tízmilliárd forintot érint

2023. augusztus 8., kedd 07:51

A Magyar Közlöny hétfő esti számában jelent meg egy rendelet, amelyben a kormány változtatásokat eszközölt a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokat (kkv-k) érintő fejlesztési programoknál.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretében kiegészítő forrás biztosításáról szóló rendelet két támogatási programot érint: 

A kormány ezekkel összefüggésben arról döntött most, hogy a programok projektjeire szánt 25 milliárd 358 millió forintnyi  – az európai uniós források terhére el nem számolható – támogatási összege „a központi költségvetés XIX. Uniós fejlesztések fejezet GINOP Plusz előirányzat hazai társfinanszírozásán felüli felhasználásával kerüljön finanszírozásra”. Vagyis módosították az érintett projektek finanszírozási hátterét, ami miatt az azokhoz köthető szerződéseket is meg kell változtatni. 

Az Orbán Viktor által szignózott rendelet kedden életbe is lépett, és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter feladata lett az, hogy az érintett projektek támogatási szerződéseinek módosításáról gondoskodjon.  

GINOP Plusz programjairól legutóbb a Magyarországnak járó, de Brüsszel által visszatartott uniós forrásokkal összefüggésben írtunk. 

Rovatok