Index Vakbarát Hírportál

Lekerült az eladó tábla a világ egyik legértékesebb klubjáról

2023. szeptember 3., vasárnap 11:47

Lekerült az eladó tábla a Manchester Unitedről. A klubot birtokló Glazer család 10 milliárd fontért lett volna hajlandó megszabadulni száz százalékos tulajdonrészéről, ám az érdeklődők ajánlata ettől elmaradt. Az amerikai hátterű család bízik benne, hogy a következő években felértékelődik a klub, és megkapják érte az általuk remélt összeget.

Nem árulja tovább a Manchester Unitedet a klubot birtokló Glazer család – számol be a Daily Mail. Az eladó tábla azért került le a világ egyik legértékesebb sportszervezetéről, mert a beérkező ajánlatok nem érték el a család által elvárt szintet.

A Glazerek 10 milliárd fontot reméltek az eladásból. Két hivatalos érdeklődőről lehetett tudni:

Bár a hivatalos ajánlatok összegéről nem közöltek információt, a Glazerek lépéséből arra lehet következtetni, hogy azok nem közelítették meg a tulajdonosi elvárásokat.

A szurkolók gyűlölik a Glazer családot

A Manchester United szurkolói régóta ellenszenvvel viseltetnek a Glazer család iránt. Szerintük a família fukarsága az oka a közelmúltbeli sikertelenségnek és az elmaradt infrastrukturális beruházásoknak.

„Glazerék arcán vastag a bőr, semmilyen negatív szurkoló reakció nem befolyásolja őket” – idézi forrását a Daily Mail.

A United szurkolói a múlt heti hazai bajnokin ülve maradással demonstráltak a család ellen, ismételten kifejezve azon szándékukat, hogy a klubon kívül látnák őket.

Bíznak a Manchester United sikereiben

A lap azt írja, a tulajdonosok 2025-ben lépnek ismét piacra, abban bízva, hogy a klub akkori állapota még több befektetőt vonz majd.

Glazerék nagyobb bevételt remélnek a televíziós jogdíjakból, illetve jövedelmezőnek remélik, hogy 32 csapatosra bővítik a klubvilágbajnokságot. Szintén sok reményt fűznek a 2026-os világbajnoksághoz, amelyet az Egyesült Államok rendez. A család abban bízik, hogy a világ legnagyobb sporteseménye felerősíti az amerikai milliárdosok futballbefektetések iránti érdeklődését. Emellett abban reménykednek, hogy a következő két idényben trófeákat szállít az Old Traffordra az Erik ten Hag által irányított együttes, ami szintén jelentősen növelné a klub piaci értékét.

Mindezen folyamatok végbemenetelével úgy kalkulálnak, hogy a 10 milliárd fontos ár sem riasztja el a potenciális vevőket.

Rovatok