Index Vakbarát Hírportál

Újabb szankciós csomagot hagyott jóvá az EU a Kremllel szemben

2024. február 21., szerda 16:38

Az Európai Unió szerdán jóváhagyta az Oroszország elleni 13. szankciócsomagját − közölte az Európai Unió belga elnöksége az X közösségimédia-platformon.

„Az uniós nagykövetek most állapodtak meg elvben a 13. szankciócsomagról Oroszország Ukrajna elleni agressziója miatt” − közölte a belga elnökség, amely az „egyik legszélesebb körűnek nevezve azt, amit az EU jóváhagyott”.

Az új csomagban közel 200 szervezet és magánszemély kerül fel a listára, de új ágazati intézkedések nincsenek − írta meg a The Guardian.

A csomagot hivatalosan február 24-én, az Ukrajna elleni orosz invázió kezdetének második évfordulójára hagyják jóvá.

Mindeközben az Európai Uniót egyre több kritika éri amiatt, hogy az elfogadott szankciók nem akadályozzák meg Vlagyimir Putyint abban, hogy befejezze a háborút Ukrajna ellen. Ennek ellenére Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is üdvözölte, hogy jóvá hagyták a 13. szankciós csomagot. Közösségi oldalán megosztott bejegyzésében azt írta:

Továbbra is gyengítenünk kell Putyin hadigépezetét

A Bizottság elnöke szerint az újabb csomaggal nagy nyomást gyakorolnak a Kremlre, és tovább csökkentik Oroszország drónokhoz való hozzáférését is.

Rovatok