Index Vakbarát Hírportál

Törölt járatokra adott el több tízezer jegyet egy légitársaság, 28,7 milliárd forintnyi bírságot kell fizetnie

2024. május 6., hétfő 11:36

Ausztrália legnagyobb légitársasága, a Qantas 120 millió ausztrál dollárt (28,7 milliárd forintot) fizet, miután a szabályozó hatóság pert indított a cég ellen az úgynevezett szellemjáratok ügyében.

A Quantas ausztrál légitársaság a koronavírus-járvány után több tízezer jegyet adott el olyan járatokra, amelyeket hetekkel korábban töröltek. A cég most 100 millió ausztrál dollár kifizetését vállalta peren kívül, továbbá az érintett utasok között 20 milliót szétosztanak.

A Qantas vezérigazgatója, Vanessa Hudson szerint ez fontos lépést jelent „a nemzeti légitársaságba vetett bizalom helyreállítása felé”. A Qantas és a szabályozó hatóság közötti megállapodást az ausztrál szövetségi bíróságnak kell jóváhagynia.

A légitársaság közlése szerint az utasok belföldi járatok esetében 225, nemzetközi jegyek esetében 450 ausztrál dollár (108 ezer forint) kártérítést kapnak – írja a BBC.

„Amikor a Covid után újraindult a repülés, elismerjük, hogy a Qantas cserben hagyta az ügyfeleket” – közölte Hudson, aki a légitársaság hírnevének helyreállítását tűzte ki célul, miután tavaly kinevezték a posztra.

Rovatok