Index Vakbarát Hírportál

Matolcsy György is felszólalt a Dubai FinTech Summit nyitóeseményén

2024. május 7., kedd 06:56

A Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központ ismét megrendezte a Dubai FinTech Summit nevű rendezvényét, melyen felszólalt Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke. A jegybankelnök a fenntarthatóság, a pénzügyi innováció, valamint a digitális jegybankpénz fontosságát vitatta meg a részt vevő előadókkal.

A Magyar Nemzeti Bank első alkalommal vett részt a Dubai FinTech Summiton, amelynek nyitóeseményén Matolcsy György jegybankelnök is felszólalt – közölte az MTI.

A világ minden tájáról érkezett, több mint 200 kiállító innovatív megoldásait felvonultató kétnapos rendezvényen az MNB külön standon mutatja be a jegybankhoz kapcsolódó pénzügyi innovációit.

Matolcsy György a „Központi bankok szerepe a digitális és fenntartható gazdaságban” címmel rendezett panelbeszélgetésben a fenntarthatóság, a pénzügyi innováció, valamint a digitális jegybankpénz fontosságát vitatta meg a részt vevő előadókkal. 

A Magyar Nemzeti Bank közleménye szerint Matolcsy György kiemelte, hogy a fenntarthatóság meghatározó megatrendként jelenik meg a világgazdaságban. Hangsúlyozta továbbá, hogy a pénzügyek és a technológia fejlődése képes lehet eltörölni az iparági határokat, új üzleti modelleket és pénzügyi ökoszisztémát eredményezve.

A Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központ által szervezett Dubai FinTech Summit 2024 második alkalommal mutatja be a pénzügyi innovációkat, amely globális mérföldkövet jelent a fintech iparágban. A rendezvényen a fórumok és előadások alkalmával a világ élvonalába tartozó meghívott szakértők és csúcsvezetők olyan témákat járnak körbe, mint a mesterséges intelligencia, a pénzügyi fenntarthatóság vagy a pénz mozgásához kapcsolódó innovatív megoldások. A találkozó célja a fintech iparág és a pénzügy jövőjét meghatározó eszközök, szabályozások és keretek közös kidolgozása, azok alapjainak megteremtése.

Rovatok