Index Vakbarát Hírportál

Most mindent megtudhat a magyar gazdaság helyzetéről és jövőjéről

2024. május 13., hétfő 13:23

Az Indamedia kiadóvállalat és az Economx gazdasági hírportál közös konferenciát szervez 2024. május 30-án, csütörtökön, amit Nagy Márton miniszter, a magyar gazdaság karmestere nyit meg. Vajon sikerül-e Magyarországnak kinőnie az egymást érő sorozatos válságokból úgy, hogy közben a költségvetési kiadásokat is féken tartsa? Ez csak egyetlen kérdés azok közül, amelyekre biztosan választ kap az, aki velünk tart!

A Müpában 9 és 17 óra között zajló Macronomx Meetupon az üzleti élet igazi szakértői, többek között dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és Rózsai Rezső, a KPMG vezérigazgatója ad prognózisokkal és előremutató stratégiákkal teljes képet a magyar gazdaság jelenlegi helyzetéről és jövőbeni kilátásairól.

A rendezvény nyitányaként Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter Növekedés és egyensúly – Nem csak Budapestből áll az ország címmel fog előadást tartani. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a Növekedés és egyensúly – beruházások és fogyasztás? témakörében mond beszédet. 

Növekedésről és egyensúlyról kerekasztal-beszélgetés keretében fog vitatkozni: Pogátsa Zoltán, Pásztor Szabolcs, Isépy Tamás, Kónya István.

A konferencián Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke is felszólal, előadásában arról fog értekezni, hogy a jegybank hogyan segítheti a válságból való kilábalást. Versenyképességről és beruházásélénkítésről pedig nem más, mint Katona Bence, a Nemzeti Tőkeholding Zrt. elnök-vezérigazgatója fog előadást tartani. 

Rovatok