Index Vakbarát Hírportál

Jó hírt kaptak az utósok, érdemes résen lenni pünkösdhétfőn

2024. május 18., szombat 10:12

Újabb árcsökkentésről érkezett bejelentés a hazai benzinkutakról. Pünkösdhétfőtől a 95-ös oktánszámú benzin és a dízel is kevesebbe fog kerülni Magyarországon.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) épp csak frissítette a heti üzemanyagárakat, máris újabb árváltozásról számolt be a holtankoljak.hu

Mint megírtuk, a KSH jelentése szerint a következőképp alakultak az üzemanyagárak Magyarországon:

A fenti átlagárak a szomszédos országokéhoz képest valamivel kedvezőbbek. A 95-ös benzin átlagára a szomszédos országokban 621 forint, vagyis Magyarországon 12 forinttal alacsonyabb, míg a dízel átlagosan 608 forintba kerül a környező országok benzinkútjain, így hazánkban literenként 1 forinttal olcsóbban tankolhatjuk meg vele gépkocsinkat.

Pünkösdhétfőn ezek az árak fognak tovább csökkenni. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 3 forinttal mérséklődik, a gázolaj beszerzési ára pedig bruttó 4 forinttal kerül majd kevesebbe. Ennek köszönhetően a jövő héten az alábbi átlagárakkal találkozhatunk a benzinkutakon:

A Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken úgy reagált az árakban tapasztalható változásokra, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait és célját, így az elmúlt hetekben jelentős árcsökkentést hajtottak végre. A tárca szerint a  kormány határozott fellépése elérte, hogy Magyarországon az üzemanyagok fogyasztói ára a szomszédos országok átlagárának szintje alá csökkenjen – és ott is maradjon.

Rovatok