Index Vakbarát Hírportál

Lázár Jánosék az éjjel bezsebeltek több mint 10 milliárd forintot, de Nagy Mártonék is örülhetnek

2024. május 24., péntek 06:45

Szijjártó Péter tárcájától 600 millió forintot vonnak el, ez átkerül a Nemzetgazdasági Minisztériumba turisztikai fejlesztési feladatokra. Ám ennél is fontosabb, hogy az építési és közlekedési miniszter 10 milliárd 500 millió forintot kap, hogy a Magyar Közúttal mint kedvezményezettel a meglévő támogatási szerződést módosítsa.

A Magyar Közlöny csütörtöki számából kiderült, a költségvetésben 600 millió forintos átcsoportosítást hajtott végre a kormány. Ez két tárcát érint:

És ez még csak a kezdet: ennél nagyobb feladat vár Varga Mihály pénzügyminiszterre, hiszen ugyanebből a közlönyből az is kiderült, „a kormány egyetért a nem koncessziós szerződés alapján működtetett országos közúthálózaton a közhasznú üzemeltetési és karbantartási tevékenység magasabb szintű ellátása érdekében 2024. évi többletforrás biztosításának szükségességével”.

Ezért Orbán Viktor miniszterelnök felhívja a pénzügyminisztert, hogy – az építési és közlekedési miniszterrel, Lázár János bevonásával – a forrásbiztosítás érdekében gondoskodjon a  Magyarország idei évi költségvetéséről szóló törvényben a közlekedési ágazati programok jogcímcsoporton 10 milliárd 500 millió forint rendelkezésre állásáról.

A kormány egyetért azzal, hogy az építési és közlekedési miniszter a fentiek szerint közhasznú üzemeltetési és karbantartási tevékenység magasabb szintű ellátása érdekében a Magyar Közúttal mint kedvezményezettel további 10 milliárd 500 millió forint összegű támogatás biztosításával a meglévő támogatási szerződést módosítsa.

Rovatok