Index Vakbarát Hírportál

Nem ment dolgozni 24 évig, megelégelték

2015. január 9., péntek 23:27

A. K. Verma-nak nem lehetett igazán inspiráló az egyik indiai központi állami építési cég második szintű mérnökének lenni, ezért 1990 decembere után már nem ment be dolgozni. Ugyanakkor mivel az indiai állami állások gyakorlatilag egy életre szóltak, 24 évig még kapta fizetését, írja az NBC.

Csütörtökre elégelte meg annyira az állam, hogy kirúgták. Valahol érthető, ha mondjuk 10-15 év lógás után már ciki csak úgy betoppanni egyik reggel, de az indai állam magatartása még érdekesebb. A lap szerint hiába állapították meg róla két év szünet után 1992-ben, hogy szándékosan nem megy dolgozni, még 22 évre és külön miniszteri beavatkozásra volt szükség ahhoz, hogy ténylegesen ki is lehessen rúgni a mérnököt.

Az indai munkajogi előírások ugyanis elképesztően védték az állami dolgozókat, aki nem követett el bűncselekményt, azt gyakorlatilag lehetetlen volt elbocsátani, erre játszhatott rá Verma. A kormányzat most kezdett el lépni ez ügyben, a fővárosi bürokratáknak például ujjlenyomat azonosítóval kell igazolniuk, hogy bementek dolgozni. Ezt elvileg online is lehet követni, a külügyminisztériumban például ma 34 gépet kapcsoltak be magyar idő szerint péntek éjfélig a 253-ból.     

Rovatok