Index Vakbarát Hírportál

Megállapodott a BKV a szakszervezetekkel

2016. február 25., csütörtök 16:15

Megszületett a BKV-nál a bérmegállapodás, amelyet két reprezentatív szakszervezet aláírt, így az hatályba is lépett - ezt közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke csütörtökön az MTI-vel.

A megállapodás lényege, hogy az új bértarifarendszer kidolgozásáig minden dolgozó mozgóbérként egységesen 8 ezer forint béremelést kap januárig visszamenőleg. ha pedig elkészült az új tarifarendszer, akkor részben differenciáltan fizetik tovább a megnövekedett béreket, de ez egyeseknél több, de kevesebb is lehet az addig kapott 8 ezer forintnál. Emellett a BKV Zrt.-vel megállapodtak abban is, hogy a tavalyi 140 ezer forintos évi cafeteriát 164 ezer forintra emelik, ez havi 2 ezer forint többletet jelent.

Ezek a lépések Gulyás Attila  szerint 1,6 milliárd forint plusz bérkiadással járnak. A kifizetés a BKV 2016-os üzleti tervének elfogadása után, az áprilisi utalásoknál jelentkezik, januárig visszamenőleg. A megállapodást a VTDSZSZ a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségével (BKSZSZ) együtt írta alá, a két szövetség a szakszervezeti tagok 80 százalékát képviseli.

Rovatok