Index Vakbarát Hírportál

Több mint egymillió dolgozót vár már Németország

2017. május 9., kedd 17:05

Idén még 75 ezerrel több betöltetlen pozíció lett Németországban, így már 1,064 millió embert szeretnének valahogy felvenni az országban, írja a Reuters. Főleg a logisztikai, egészségügyi területeknél és az építkezéseknél nőtt gyorsan a munkaerőigény. 

Ezek az első negyedév adatai, amik némiképp meglepetést jelentenek, hiszen a téli hónapokban általában kevesebb az állás, magyarázta a német állami munkaerőpiaci kutatóintézet, az IAB egyik közgazdásza, Alexander Kubis.

Úgy tűnik, hogy a német gazdaságot nem bolygatták különösebben az olyan külső kockázatok, mint a növekvő protekcionizmus veszélye vagy a brexit következményei, mondta el még Kubis a hírügynökségnek.

Még a Manpower HR-es céget idézik, akik szerint a német vállalatok jobban aggódnak a tehetséges munkavállalóik megtartása miatt, mint francia, olasz vagy angol versenytársaik. Ezért jellemzően nagyvonalú munkakörülményeket ajánlanak, illetve képzési programokkal is csábítanak fiatalokat olyan országokból, ahol magas a fiatalok közti munkanélküliség. Itt Magyarországot, Bulgáriát, Spanyolországot és Romániát hozta fel példának a cég. 

Rovatok