Index Vakbarát Hírportál

Sztrájk lesz a magyar Bosch-nál

2018. január 23., kedd 16:24

Szerda délelőttre sztrájkot hirdetett a Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szakszervezetének (HaDFSZ) a helyi Bosch-nál, írja a Napi.hu

Ez csak egy figyelmeztető sztrájk lesz délelőtt 9 és 11 között. Az egész pedig úgy alakult ki, hogy decemberben elkezdték a bértárgyalásokat a vállalatvezetéssel, de január 12-ig nem vezetett eredményre. A tárgyalásokat pedig akkor a cégvezetés egyoldalúan lezárta, nem alkudoztak tovább a szakszervezettel. 

Ezek után a Bosch január 1-től visszamenőleg a bértárgyalás során megtett utolsó ajánlatától eltérően alacsonyabb mértékű béremelést hajt végre a lap szerint. Mindezeket pedig a dolgozók élték meg szívatásként, pontosabban "barátságtalan lépésként" a szakszervezet szerint. Több mint hatezer ember dolgozik nálunk a Bosch-nak. 

A cég annyit közölt, hogy tudomásul veszik a sztrájkot, illetve, hogy átlagosan majdnem 10 százalékkal emelik majd béreket. De ez függ majd attól is, hogy területeileg hol dolgozik valaki ileltve az egyéni teljesítménytől is. 

Rovatok