Index Vakbarát Hírportál

Szabadságon van a postás, nincs aki kivigye a levelet Újlipótvárosban

2019. augusztus 16., péntek 19:05

Hetek óta nem kapják meg a leveleket, számlákat a XIII. kerületben - erről panaszkodott több lakó és vállalkozó az RTL Klubnak. Egy lakó a híradónak azt mondta, elment a postára érdeklődni, hogy miért nem jönnek meg már egy ideje a küldemények, ahol állítása szerint azt a választ kapta, hogy szabadságon van a postás, így nincs, aki kivigye a leveleket. 

Ez viszont a helyieknek több, mint kellemetlenség: van, aki a késedelmes kézbesítés miatt csak késve tudta befizetni a számlákat, egy fitnesz terem ügyvezetője pedig arról beszélt a tévé riporterének, hogy nem kapnak meg támogatási szerződéseket, így néha pénztől esnek el a postáshiány miatt, így ez a működésüket is veszélyezteti.

A Magyar Posta az RTL Klub kérdéseire csak annyit válaszolt, hogy a társaság mindent megtesz, hogy időben kézbesítse a küldeményeket, és hogy vannak területek a cégen belül, amelyet jobban súlyt a munkaerőhiány, de folyamatos toborzással igyekeznek betölteni az állásokat. 

Az RTL Klub híradója szerint nem csak a XIII. kerületben maradnak el a levelek: a Facebookra több érdi lakos is posztolt arról, hogy hetekig nem jöttek meg a levelek, majd egyszerre jött meg az összes számla és küldemény. A bejegyzések szerint a Posta az ügyfelek kérdésére Érden is a szabadságokra hivatkozott. 

Rovatok