Index Vakbarát Hírportál

Összejátszhattak a bankok a fintech-cégek ellen

2017. október 9., hétfő 10:08

Meg nem nevezett lengyelországi és hollandiai bankok kartellezhettek a fintech-cégek ellen, hivatkozik a Financial Timesra a Portfolio.hu. Egészen pontosan EU-nál "felmerült az aggály," hogy némely bankok és érdekképviseleti szervezeteik összejátszottak, hogy ne kelljen kiadniuk az ügyféladatokat fintech-cégeknek. Akkro se, ha az ügyfelek kifejezetten hozzájárultak ehhez.

Finn mi?

Jellemzően fintech néven emlegetik azokat a startup vállalkozásokat, amelyek valamilyen, remélhetőleg kicsit is újszerű digitális pénzügyi technológiát fejlesztenek vagy üzemeltetnek.

A lap szerint Lengyországban és Hollandiában biztosan kivonultak vizsgálódni a hatóságok ,de más országok bankjai sincsenek ettől még kizárva nyomozásból. A holland hatóságok meg is erősítették az akció tényét. 

Az EU könnyebben elérhetővé szeretné tenni a banki piacot a fintech-cégeknek, hogy nagyobb legyen a verseny a pénzügyi piacokon is. Azaz, ha az ügyesebb cégek személyre szabottabb és kényelmesebb pénzügyi szolgáltatásokat tudnak nyújtani a hagyományos banki megoldásoknál, akkor ezeket használni is tudják a fogyasztók. 

Rovatok