Index Vakbarát Hírportál

Takarékbank lesz a Takarékbankból

2019. február 14., csütörtök 12:16

Nagyon érdekes manőverre készül a Mészáros Lőrinc bűvkörébe került Takarékbank Zrt. és a köré szervezett Takarék Csoport, ami azzal kezdődik, hogy a Takarékbank nevet változtat, és az lesz a vége, hogy Takarékbanknak fogják hívni. De közben minden megváltozik, legalábbis ezt ígéri a csoport közleménye. 

A névváltoztatás többlépcsős lesz: először az a cég, amit most Takarékbank Zrt. néven ismerünk, MTB-re (Magyar Takarékszövetkezeti Bank) változtatja a nevét, a Takarék Csoportba tartozó 12 takarékszövetkezet, 2 regionális bank és az immár MTB-nek nevezett Takarékbank egyesül egy nagy, „ízig-vérig modern, a digitalizáció terén aktív, országosan elérhető" kereskedelmi bankban, amelyet Takarékbanknak fognak hívni. 

Mindez a tavaly novemberben elfogadott üzleti stratégia része. A nagy Takarékbank létrehozásának első lépéseként 2019. május 1-jén a Mohácsi Takarék Bank Zrt., a Pannon Takarék Bank Zrt. és a már korábban is Mészáros cégeivel jó kapcsolatot ápoló B3 Takarék Szövetkezet egyesülni fog, és átveszi a Takarék Csoport központi bankjának (a Takarékbanknak, ami már MTB lesz) hitel- és betétállományait is. 

Rovatok