Index Vakbarát Hírportál

Októberre az államé lesz az egész lakossági gázpiac

2016. január 27., szerda 12:56

Októberig a Tigáz fogyasztóit is átveszi az Első Nemzeti Közműszolgáltató (ENKSZ) Zrt. szakmai irányítása alatt álló Főgáz Zrt., aminek így  3,4 millió ügyfele lesz. Ezzel a teljes lakossági földgázpiacot átvette az állami szolgáltató - közölte Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára szerdán, a Főgáz székesfehérvári ügyfélszolgálati irodájában tartott sajtótájékoztatón.

Németh Lászlóné hangsúlyozta, hogy

a lakossági árampiac állami kézbe vétele is előkészítés alatt van.

Az első lépéseket megtették, kormánydöntés után pecsét és aláírás kerülhet a szükséges dokumentumokra, majd megkezdődhet a szolgáltatás a piacon.

Az államtitkár elmondta, hogy a távhőszolgáltatás esetében is intenzív munka zajlik, május végére például elkészül az a tanulmány, amely a bonyolult, szétaprózódott piacon elősegíti az ország 95 pontján, más-más műszaki színvonalon dolgozó távhőcégek átvételét.

Németh Lászlóné azt is elárulta, hogy az ENKSZ hamarosan megvásárolja az egyik legnagyobb magyarországi település távhőcégét, hogy melyik városát, azt viszont nem mondta el. 

Rovatok