Index Vakbarát Hírportál

Mészáros épületéből kezelhetnek vészhelyzeteket Pakson

2018. október 4., csütörtök 12:07

Mészáros Lőrinc és Paár Attila cégei építhetik azt a létesítményt a Paksi Atomerőműben kialakuló nukleáris és hagyományos veszélyhelyzetek kezelésére alakítanak ki - ezt szúrta ki a 444.hu az uniós közbeszerzési értesítőből. 

A projekt egy ún. Tartalék Vezetési Pont (TVP) kialakításáról szó. Hogy mi az a TVP? Hogy idézzem a kiírást

a Paksi Atomerőműben kialakuló nukleáris és hagyományos veszélyhelyzetek kezelésére kialakított, tartalék értékelői és irányítói létesítmény, mely az erőmű területén található Védett Vezetési Pont (VVP) használhatatlansága (részleges, vagy teljes funkciósérülés, megközelíthetetlenség, stb.) esetén, a helyszíntől földrajzilag elkülönített helyen biztosítja a hatékony beavatkozást és funkcióját tekintve egyenértékű a VVP-vel.

ez egy kétszintes épület, amelynek földrengésállónak és vízzárónak kell lennie, és egyéb elég konkrétan meghatározott elvárásoknak kell megfelelnie, hogy tényleg kezelni lehessen onnan egy esetleges katasztrófát. Akit érdekelnek a konkrét paraméterek, az a kiírásban megtalálja őket. 

A projekt értéke nettó 3,65 milliárd forint, a beruházást pedig a Mészáros és Mészáros Kft. valamint a West Hungária Bau Kft. nyerte el. Mészáros és a WHB csoport vezetője, Paár Attila az építőiparon kívül a vendéglátásban is sűrűn együttműködnek, például Keszthelyen, ahol Mészáros egy kempinget és két szállodát is üzemeltet, ami részben Paár Attila tulajdona. 

Rovatok