Index Vakbarát Hírportál

Kamatmentes hitelt kaphatnak a polgáriak

2009. május 24., vasárnap 13:29

Kamatmenetes hitellel segítené az önkormányzat a Hajdú-Bihar megyei Polgáron azokat a családokat és kisvállalkozókat, akik a válság miatt átmenetileg bajba kerültek. A konstrukció szerint legfeljebb 300 ezer forintot lehetne igényelni.

Az önkormányzat egy hatmillió forintos krízisalapot hozna létre. A kamatmentes kölcsönre kezelési költséget sem számítanának fel.

Tóth József, a város polgármestere azt mondta: ez nem szociális segély, a dolgozni akaró, bajba jutott családokon akarnak segíteni, akik a válság miatt elvesztették az állásukat, vagy nem tudják a megemelkedett törlesztőrészletüket fizetni.

A város vezetője szerint a legnagyobb garancia arra, hogy az adósok visszafizetik majd a felvett kölcsönt, az, hogy a városlakók számára nyilvános lesz a tartozásuk. Ha valaki nem fizet, azt megbélyegzi a közösség.

Kedvező elbírálás esetén már 15 napon belül pénzhez juthatnak a családok. A tartozást két hónap türelmi idő után 10 hónap alatt, egyenlő részletekben kellene visszafizetni. A kamatmentes kölcsönkonstrukcióról csütörtökön szavaz a helyi képviselő-testület.

Rovatok