Index Vakbarát Hírportál

Az OMV nyert, mégis a Molnál tankolnak az állami szervek

2010. január 2., szombat 07:41

Még nem tudják a vidéki kapitányságok, hogy honnan szerzik be az üzemanyagot a járőrözéshez az új évben - írja a Magyar Nemzet.

Az állami szervek tankolására kiírt pályázatot az osztrák OMV nyerte, egy kormányrendelet ugyanakkor arra kötelezi a rendvédelmet, hogy a nemzetbiztonsági védelem alá eső Moltól vegyenek benzint vagy gázolajat.

Az osztrák cég hazánkban mindössze 170 benzinkutat üzemeltet, ami a vidéki kapitányságok számára komoly gondot jelenthet. Barcsról például Pécsre kellene járni tankolni, ami oda-vissza 130 kilométeres utat jelent. Ami a tűzoltóságot illeti, a vidékieket nem érinti a rendelkezés, a lényegesen több benzint fogyasztó fővárosi egységeket azonban igen - mondta a lapnak Dobson Tibor.

A Tűzoltószövetség szóvivője azt állítja, csak néhány napja kaptak hivatalos értesítést a változásról, és még azt sem tudták felmérni, merre vannak az OMV-kutak. A Mol lehetőséget adott arra, hogy az ügy rendezéséig az ő állomásaikon tankolhassanak. Az ORFK hétfőre ígért tájékoztatást arról, hogy miként biztosítható hosszú távon a biztonságos üzemanyag-ellátás.

Rovatok