Index Vakbarát Hírportál

Irodaház épül a Volga szálló helyén

2011. november 3., csütörtök 15:58

A Futureal ingatlanfejlesztő csoport megvásárolta a Váci út és a Dózsa György út sarkán álló Ibis, korábbi nevén Volga szállót az Accortól. A cég a szálloda helyén egy 20 ezer négyzetméteres irodaházat épít. A vételár üzleti titok, és még nem készült el a tervezett projekt költségszámítása – mondta Berki János, a Futureal Development iroda üzletágának projektigazgatója.

A szálloda október végén bezárt. Az ingatlanfejlesztő csoport  közölte: az irodaház 2014-re készül el, és várhatóan elnyeri a világszerte használt vezető környezettudatos épületminősítő rendszer, a BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) „nagyon jó” (zöld) minősítését.

A Futureal csoport Corvin Irodák I. nevű épülete már megkapta ezt a minősítést. A csoport szerint megnőtt az érdeklődés az ilyen épületek iránt, a multinacionális cégek például törekszenek arra, hogy csak ilyen minősítéssel rendelkező irodákat béreljenek.

A 19 ezer négyzetméteres irodaház 82 százaléka van kiadva jelenleg, de januártól 90 százalék fölé megy a kihasználtsága. Jelenleg Budapesten az irodák negyede áll üresen.

Rovatok