Index Vakbarát Hírportál

Külföldi címlapokon a forintzuhanás

2012. január 4., szerda 11:52

Újra kiemelten foglalkozik a legutóbbi magyar eseményekkel a nemzetközi sajtó - írja a Portfolio.hu. A MarketWatch és a Bloomberg is címlapján számol be az új történelmi mélységbe zuhanó forintról. Közben a Wall Street Journal több cikkben is foglalkozik az aktuális magyar fejleményekkel.

A MarketWatch cikke arról számol be, hogy a forint azok után esett új mélypontra, miután egyre erősebbek azok a félelmek, hogy Magyarország nem lesz képes megállapodni egy biztonsági hálóról a nemzetközi szervezetekkel.

A Bloomberg hírügynökség a forint gyengülése mellett kitér a kötvényhozamok látványos szerdai emelkedésére is. A hírügynökség cikke emlékeztet arra, hogy az elmúlt időszakban két hitelminősítőtől is bóvli besorolást kapott a magyar államadósság.

A Wall Street Journal címlapján több, Magyarországgal foglalkozó cikk szerepel. A keddi eseményeket összefoglaló írásuk szerint "a befektetők idegesek a barátságtalan Magyarországra". A portál egyik blogja egyenesen azt írja, hogy Magyarországnak nincsenek barátai.

Rovatok