Index Vakbarát Hírportál

Hemingway-ék hozzák a nagy mellű lányokat

2012. április 5., csütörtök 07:51 | aznap frissítve

Magyarországról kívánja meghódítani a régiót a Hooters, Alex Hemingway vezetésével. Ez lesz az első olyan étterem nálunk, ahol elsősorban a csinos, nagy mellű pincérlányokkal versenyeznek a fogyasztókért. A hely várhatóan a harmadik negyedévben fog megnyílni.

Álláshirdetés

Folyó év harmadik negyedévében megnyitásra kerülő vendéglátóipari egységünk felszolgálói munkakörbe munkatársakat keres. A gasztronómia iránti elkötelezettség, illetve a vevőorientált szemlélet előnyt jelent. Folyamatos fejlődés, szakmai kihívás, fiatalos, lendületes csapat, versenyképes jövedelem. A nagy csöcs elengedhetetlen.

(Magyari Péter)

Belép Magyarországra a Hooters amerikai étteremlánc, írja az iStockAnalyst. A piacra lépést a kispesti focicsapatot birtokló George F. Hemingway fia, Alex Hemingway fogja vezetni. A kelet-közép európai térségben Prága után nálunk lesz a második Hooters, de ezt szánják az egész régiós terjeszkedés bázisának. Az étterem előreláthatólag a harmadik negyedévben fog megnyílni.

Alacsony költségek, versenytársak hiánya

A Hooters éttermek jellegzetessége, hogy a felszolgálóknak csak csinos és nagy mellű lányokat alkalmaznak, akiknek rövidnadrágból és topból álló egyenruhája még jobban hangsúlyozza a testi adottságaikat. A szinkronos filmekben rendre didibárnak fordítják a lánc éttermeit, mivel a hooters angolul dudákat jelent.

Alex Hemingway, a tulajdonos Chanticleer csoport európai vezetője, elsősorban az alacsony munkaerő költségekkel és ingatlanárakkal, illetve a konkurencia hiányával indokolta a választást.  "Úgy gondoljuk hogy általában Közép-Európa, de különösen Magyarország nagyszerű lehetőségeket rejt a Hootersnek", mondta a korábban a Pizza Hut-nál és a KFC-nél is megfordult vezető, aki a Kispest Honvéd FC felügyelőbizottságának is tagja.

Vevők a szexi lányokra

Az esztétikus női testtel való fogyasztásösztönzés a feltehetően a legősibb módszerek egyike a vendéglátásban. Mostanában azonban  egyre inkább felfutóban vannak a kifejezetten cicikkel támadó helyek, angol nevükön a breastaurantok. A breastaurantok a leggyorsabban növekvő éttermi szegmens az USA-ban, az elsőnek számító Hooters nyomdokain seregnyi új didibár indult el, a jelenséggel a South Park rajzfilmsorozat is foglalkozott. Azért is meglepő ez, mert a válság az Egyesült Államokban a vendéglátást fokozottabban sújtotta.

Pontos számot nem lehet mondani ezen vállakozások jövedelmezőségére, mivel semmilyen hivatalos kategóriában nem különböznek a normál éttermektől azonban a legnagyobbnak számító Hooters árbevétele meghaladja az egymilliárd dollárt. A breastaurantok koncepciója nem túl bonyolult, megfelelő minőségű ételekkel és szűk egyenruhájú lányokkal, illetve gyakran nagy tévékkel, sportcsatornákkal és hatalmas sörválasztékkal teszik vonzóbbá a helyet a fériak számára.

Mi másra vágyna?

"Hogy miért jönnek el az átlagos vendégeink akár havi háromnál többször is? Mert mire másra vágyna egy fickó: jó ételek, sör, sport és egy csinos lány, akit nézhet. Mi nem megyünk igazán mélyre", mondta nemrég az Entrepenuer-nek Ron Lynch, a rivális Tilted Kilt vezetője. A Tilted Kiltnél egyébként több más lánchoz hasonlóan hivatalosan is van egy úgynevezett érintési szabályzat, ami alapján a felszolgálónőknek gyakran kell megérinteni a vendégeket és az asztalukat, hogy azok otthonosabban érezzék magukat.

"Ha lenne egy 19 éves lányom... ez lenne az egyetlen hely, ahol szeretném, ha dolgozna, mert tudom, hogy milyen elkötelezettek vagyunk egy nagyszerű munkakörnyezet kialakításában", mondta Mike Leatherwood, a Bone Daddy's alapítója.

"Őszintén szólva szerintem a gazdasági helyzet miatt jönnek ilyen kitartóan a vendégek. Tele van a fejük mindenfélével... el akarnak szakadni ettől. Talán nincs pénzük Floridába vagy Kaliforniába utazni, ezért eljönnek egy ilyen szép helyre, mint ez, ahol olyan kedves lányokkal beszélgethetnek, mint mi", vélte Britanny Johnson, egy texasi Hooters pincérnő.

Eddig legközelebb Bécsben kaphattak a sajtburgerük mellé megbízhatóan nagy mellű kiszolgálást az érdeklődők, nyártól valószínűleg Budapesten is lesz erre lehetőségük. Gasztronómiai oldalát tekintve a Hooters-ben főleg hamburgereket, szendvicseket és sztékeket lehet enni, de a lánc különösen egyedi fűszerezésű csirkeszárnyaira büszke. Emellett a Hooters közismert támogatója a mellrák elleni kutatásoknak, 2010-ben például 2 millió dollárt ajánlottak fel a célra.

Rovatok