Index Vakbarát Hírportál

A GYSEV vezetőivel épül az új MÁV

2012. május 22., kedd 16:32

Hétfő óta Pál László a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese, közölte kedden a vasúttársaság. A szakember 2010 őszétől a GYSEV stratégiai műszaki fejlesztési vezetőjeként a az osztrák-magyar vasúti cég infrastruktúrafejlesztési és műszaki innovációs tevékenységeit irányította, korábban 1986-tól 2010-ig a MÁV-nál dolgozott.

Szintén tegnap nevezték ki Ungvári Csabát a MÁV-Start vezérigazgatói posztjára. Ungvári eddig a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese volt. A közgazdász a GYSEV-nél a vállalat egységes pénzügyi gazdálkodási stratégiájáért felelt. Ungvári korábban a Sparnál szerzett évtizedes pénzügyi, számviteli és kontrolling tapasztalatot - áll a közleményben.

Nem ezek az első átigazolások a GYSEV-től. Május 11-től Dávid Ilona, a GYSEV korábbi vezérigazgatója lett a MÁV igazgatóságának elnöke, elődje, Szarvas Ferenc közös megegyezéssel távozott a MÁV éléről. Dávid Ilona a GYSEV Zrt. vezérigazgatói posztjáról, amelyet 2010 júliusa óta töltött be, a vállalat május 23-án esedékes közgyűlésén mond le, de továbbra is a GYSEV Zrt. igazgatósági elnöke marad.

Rovatok