Index Vakbarát Hírportál

A leggazdagabbakra céloz az Aegon

2012. július 25., szerda 13:32

Piacvezető szerepre tör a prémium ügyfelek körében az Aegon Biztosító: 2015-re éves szinten 1,5-2 milliárd forint életbiztosítási díjbevételt vár 250 tanácsadó közreműködésével, mondta Havas Gábor, az Aegon üzletágvezetője egy szerdai rendezvényen.

A 120-130 ezer forintos életbiztosítási átlagdíjat a prémium kategóriában meg kell háromszorozni, ahogy ezt Lengyelországban már megtette az Aegone. Az üzletág indulása óta, az első négy hónapban 475 ezer forint volt az éves átlagdíj.

A prémium kategóriás ügyfeleket a különféle üzletláncok már megtalálták, de a biztosítók eddig nem igyekeztek elérni – mondta Havas Gábor. Nekik a speciális termékeken túl arra is szükségük van, hogy a tanácsadók folyamatosan tartsák velük a kapcsolatot. Havonta egyszer a felkínált 30 alap kezelőinek a vezetőivel is találkozhatnak az ügyfelek.

A biztosításban kezelt megtakarítás előnye az öröklésnél – túl azon, hogy illetékmentes – a könnyű hozzáférés. A bankbetétnél és a biztosításnál lehet halál esetére kedvezményezettet megjelölni. Az értékpapírszámlán lévő vagyon viszont része lesz az örökségnek, és mint ilyen, illetékköteles.

Rovatok