Index Vakbarát Hírportál

Gyanús pályázatokat adtak le Zalában

2012. augusztus 3., péntek 13:58

Borsos József a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója szerint egyes pályázatírók a munkahelymegőrző támogatással kapcsolatban megtévesztő információkkal vezettek félre több foglalkoztatót.

A közelmúltban egyszerre érkezett be a megye különböző pontjairól a munkahelymegőrző támogatásokkal kapcsolatban több olyan pályázat is, amelyek feltűnően hasonlóak voltak. Más cégek is jelezték, megkeresték őket azzal, hogy korlátlan nagyságrendű támogatást szereznek számukra az egyébként viszonylag egyszerű pályázati űrlapok kitöltésével.

Boros szerint akadt olyan cég, amely több mint félmillió forintot fizetett a pályázatírónak, hogy 20 millió forintot meghaladó összegű támogatást szerezzen, de rosszul töltötték ki a nyomtatványokat.

Az igazgató kedvezőbb hírekről is beszámolt, csaknem száz zalai foglalkoztatónál mintegy ötezer munkahely megtartását segítette a bérkompenzációs támogatás. Zalában 95 szervezet nyújtott be pályázatot a Nemzetgazdasági Minisztériumnak az áprilisban megjelent kiírásnak megfelelően, s mindegyik sikeres volt. A foglalkoztatók 187,7 millió forintos támogatást igényeltek csaknem 4700 ember elvárt béremelésének támogatására, s ezzel egyben vállalták a náluk foglalkoztatott több mint 5200 dolgozó megtartását.

Rovatok