Index Vakbarát Hírportál

Megnyílt a petrőci aquapark

2012. április 24., kedd 08:51

Húsz hektárnyi földterületen fekszik a Petroland névre keresztelt petrőci aquapark, írja a magyarszo.com. Az üdülőközpont nem csak vajdasági vagy szerbiai, hanem európai távlatokban is jelentős vállalkozásnak számít, a komplexumba érkező belföldi és külföldi vendégek hozzájárulnak majd a mezőgazdaság, a kereskedelem és a közlekedési infrastruktúra fejlődéséhez is.

A szlovákiai befektető, az Aqua Therm Invest cég a projekt első 8,5 millió eurót igénybe vevő fázisát fejezte be: hat medencét, húsz kisebb-nagyobb csúszdát, strandot, vendéglátóipari létesítményeket, sportpályákat építettek. A beruházás második ciklusának tervei között egy nyitott olimpiai medence, a negyedik csúszdatorony, fedett medencék, wellness-, fitnesz- és spa-központ szerepel. Az utolsó szakaszban lakóparkot és hotelt is építenek. A tervbe vett befektetések összértéke 22 millió euró.

A Petroland illetékeseinek beszámolója szerint jelenleg harminc-negyven személyt foglalkoztatnak, a nyári üdülőszezon beindulásakor azonban ennél százzal több munkásra is szükségük lesz. A távlati tervek szerint az aquapark a projekt teljes kivitelezésekor mintegy ötszáz személyt foglalkoztat majd.

Rovatok