Index Vakbarát Hírportál

Egészségbiztonság szeszélyes évszakokban

2013. május 10., péntek 14:32 | aznap frissítve

A napsütéses hónapok beköszöntétől elindul a megújult nyári Egészség Online Program

Tavaly Budapest Bagdad után a világ második legmelegebb fővárosa lett, idén a március hóviharokkal köszöntött be, a május pedig nyári meleget hozott. A szélsőséges időjárás bizony erősen megterheli az emberi szervezetet, s nemcsak a hó és a fagy időszakában érdemes védeni testünket a betegségektől, de a zsongító nyári meleg is számos veszély tartogat...

A pihenés és napsütés időszakában sokan hajlamosak vagyunk a tavalyi nyaralás kellemetlen emlékeit elfeledni. Pedig sokszor egy utazás vagy akár kerti pihenés során nem csak egy-egy szúnyogcsípés vagy leégés keserítheti meg a vakációt. A statisztikák szerint sajnos nyáron is súlyos veszélyek leselkednek ránk, amelyek első pillanatban sokszor nem mutatják meg valódi arcukat. Például a kullancscsípés súlyos következményei nemcsak utazáskor, de akár a Margitszigeten is utolérhetnek bennünket és szeretteinket. Ám egy kis felkészültséggel számos baj elkerülhető.

A hamarosan elinduló megújult, óriási sikerű Egészség Online Program immár több mint egy éve vigyáz honfitársaink egészégére. Az idei nyári időszakban sem lesz ez másképp: kibővült szakértői gárdával, új meglepetésekkel várja régi és új klubtagjait a nagy sikerű társadalmi célú ismeretterjesztő kampány. Az érdeklődők az új kampány elindulásáig a nagy érdeklődést keltő HPV- és méhnyakrák-megelőző prevenciós programról olvashatnak a honlapon.

Az izgalmas megújuló online felületen megbízható és széles körű információkat olvashatunk majd a nyári egészségmegőrzés legfontosabb témáiról. Az apró balesetek elkerülésétől a bőrvédelemig, az allergiás megbetegedéseken keresztül a trópusi országokba utazóknak szóló jó tanácsokig informálódhatunk a meleg időszak egészségmegőrzésének fortélyairól.

A website egyik különleges témája a nyári étkezés lesz, amelyben olyan különlegesen hangzó, de nagyon is hétköznapi betegségek megelőzéséről olvashatunk, mint a „dinnyekór”, a „légkondiszindróma” vagy a kolbászmérgezés. Az ideális táplálkozás titkaiba is bepillanthatunk, sok hasznos tanáccsal szolgálva azoknak is, akik ebben az időszakban szeretnének súlyfeleslegüktől megszabadulni.

„Az Euromedic Pharma Zrt. szakértői által megalkotott program fontos célja, hogy biztos forrásból, megbízható információkkal szolgáljon azoknak, akiknek a legdrágább kincs maguk és családjuk egészsége. Büszkék vagyunk arra, hogy a magyarok egyre egészségtudatosabbak, ezt bizonyítja az is, hogy a 2011 tavaszán elindult társadalmi célú ismeretterjesztő kampányunkhoz már a kezdetekkor több ezer honfitársunk csatlakozott. Ez a szám nagy örömünkre azóta is folyamatosan nő.

Bebizonyosodott, hogy a betegségmegelőzésre érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Felelős vállalatként folyamatos figyelemmel követjük az egészséget veszélyeztető kiemelt témákat. Éppen ezért mindig egy-egy aktuális téma, hamarosan a nyári egészségmegőrzés, áll kampányunk fókuszában. Sajnos a statisztikák azt mutatják, hogy nem csak a tél a „betegségek időszaka”, nyáron más jellegű, de legalább annyira súlyos egészségügyi problémák leselkednek ránk. Számunkra az a legfontosabb, hogy a magyarok egészségéért mindenkor a legtöbbet tegyük.

Manfred Kets De Vries világhírű holland professzor szavaival élve, „Az egészség olyasmi, mint a gondosan égetett gyertya. Ha körültekintő figyelmet szentelünk gyertyánknak, sokáig fog égni”. A magunk eszközeivel mi is mindent megteszünk, hogy ez a gyertya a magyaroknál is sokáig égjen – mondta el Sándor Marianna, az Euromedic Pharma Zrt. vezérigazgatója.

www.egeszsegonline.hu

Rovatok