Index Vakbarát Hírportál

Kézműves sörújdonságok debütálnak a III. Budavári Sörfesztiválon

2013. június 5., szerda 13:26 | aznap frissítve

Három a magyar igazság: június 13. és 16. között harmadik alkalommal rendezik meg a Budavári Sörfesztivált, az eseménynek ezúttal is a Vár pompás teraszai adnak otthont. A látogatók közel 200 féle sörrel, a hazai gyárak klasszikus ízeivel, a kézműves sörfőzdék népszerű nedűivel és újdonságaival, valamint a világ minden tájáról érkező import különlegességekkel találkozhatnak. A forró nyári estéken angol, ír, belga, cseh és német nedűkkel frissíthetik fel magukat a szomjas fesztiválozók. Idén a ciderek is sokkal nagyobb szerepet kapnak, a látogatók a Cider ligetben kóstolhatják meg a legjobb roppanós almából készült italokat.

A III. Budavári Sörfesztivál a legjobb import és hazai sörök mellett a kézműves nedűk egész arzenálját vonultatja fel június 13. és 16. között a főváros egyik legszebb világörökségi helyszínén, a Várnegyed Hunyadi és Oroszlános udvarain. A hazai sörfőzdék közül többen a sörfesztiválra időzítették újdonságaikat, és egy egészen fiatal, pár hónapos sörfőzde nedűit is a négynapos sörünnepen tesztelheti először a nagyközönség. A 2013-ban alapított kiskunhalasi Hopfanatic sörfőzde kínálatát már idén csapra verik a fesztiválon: NoHopLimit elnevezésű, Indian Pale Ale típusú nedűjüket és komlózott búzasörüket is bemutatják a Budai Várban.

III. Budavári Sörfesztivál

A Gyertyános Sörfőzde 18 féle gyógynövény felhasználásával készülő, Elixír 18 névre keresztelt sörkülönlegessége a III. Budavári Sörfesztiválon debütál, ahol a nagyérdemű megismerheti a Köleses Sör igazán nyári, mézes-köleses sörét is. Az eseményen a szezonális újdonságok között megtalálhatjuk a magyarhertelendi Kapucinus Sörfőzde Meggyes barna és Bodzás világos söreit, valamint a ház vörös sörspecialitását, a Söröstyént is.  A Domján Sörfőzde valódi gyümölccsel együtt érlelt meggyes sörével, míg a dombóvári Kissler Sörfőzde világos sörből készült sörpárlatával érkezik a fesztiválra. És az újdonságoknak ezzel még nincs vége, hiszen a miskolci Zip's Brewhouse egy igazi nyári frissítővel készül: első alkalommal főz világos ale-t, úgynevezett arató sört a sörünnepre, amely ízében leginkább a citrusos búzasörök világát idézi.

A Fóti Kézműves Sörfőzde a méltán népszerű Keserű mézzel, a Brandenecker Sörház különleges bodzás barna sörével, a Stari Sörfőzde pedig szilvás és búzasörrel várja a kísérletező kedvű látogatókat. Az érdeklődők a páratlan választékot kétféle, folyamatosan hűtött és cserélt, betétdíjas korsókkal kóstolhatják végig. A négy decis korsó a nagyravágyóknak, míg a két decis korsó a kísérletező kedvű fesztiválozóknak jelenti az ideális választást.

A könnyebb és gyorsabb kiszolgálás érdekében a szervezők kártyás fizetési rendszert építenek ki, hogy ezzel is tovább emeljék a fesztivál színvonalát. A napijegyért változatlanul 1999 forintot kell fizetni, amely a hazai fesztiválokon megszokott gyakorlattal ellentétben tartalmazza az első korsó sör árát is. A fesztiválozókat idén is számos szórakoztató program várja: a jó hangulatról többek között Charlie, a Ganxta Zolee és a Kartel, a Mystery Gang, a ZUP, a Balkan Fanatik,a Joe Cocker Coverband és a Doors Emlékzenekar gondoskodik. A humor rajongói a Dumaszínház előadásira koccinthatnak.

További információ: http://budavarisorfesztival.hu/

Rovatok