Index Vakbarát Hírportál

Filmpremier a Bazilika homlokzatán

2013. december 6., péntek 12:46 | aznap frissítve

Januárig több százezren láthatják a Bazilika homlokzatán azt a 3D hatású filmet, amelyet a vasárnapi premier óta minden este megismételnek az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozaton. A film egy találkozás történetét meséli el.

A karácsonyi vásár megnyitóján Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere, a Samsung Electronics Magyar Zrt. és a Mercedes-Benz Hungária Kft. képviselői is részt vettek és közösen kapcsolták fel a korcsolyapályán felállított karácsonyfa és a tér, a belváros szívének megújult díszkivilágítását. A fényár és a méretes adventi koszorú mellett várja a vendégeket Budapest legnagyobb felületű, leghosszabb ideig látható köztéri vetítése is.

A Bazilika épületére szabott rövidfilmeket minden este fél óránként ismétlik sötétedés után a Bazilika monumentális, 37*28 méteres homlokzatán. Az idei film különlegessége, hogy zenéjét Havasi Balázs komponálta a Tavaszi Szél című népdalra, története pedig a négy évszakon és egy találkozás történetén át ível a szeretet ünnepéig. A 3D hatású, több mint 4 perces videomapping show-hoz előbb a Szent István Bazilika homlokzatát modellezték virtuálisan, majd egy hat fős csapat több mint egy hónapig dolgozott az animáción és a tökéletes hatás érdekében. A szervezők szerint a filmet január elsejéig több százezren láthatják majd, a budapestiek mellett az egész országból és külföldről is sok látogató érkezik a különleges látványvilágáról már ismert vásárba.

Idén a több mint hatvan kiállító többségénél a MasterCard jóvoltából már kártyával is fizethetnek a látogatók, a legkisebbek az ingyenes korcsolyapályán, valamint az ING alkotóházban és kézműves programokon készülhetnek az ünnepekre, a sportrajongókat pedig a fűtött hüttében várják, ahol élő sportközvetítések futnak. A rendezvény idén a gasztro kínálatban is újat hoz, az elengedhetetlen forralt bor és forró csoki, a flódnik és rétesek mellett halételeket vagy macaront is kóstolhatnak a gourmet vendégek, de különleges forró koktélokat és területszelektált kávékat is bemutatnak a vásáron. A szervezők a jótékony célokra is gondoltak, az Ökomenikus Segélyszervezet, a Vizslamentés és a Tisztelet Társaságának önkéntesei szeretettel várják a standokhoz a segítő szándékúakat.

További programok és nyitva tartás:

www.adventiunnep.hu

www.facebook.com/adventiunnepabazilikanal

Rovatok