Index Vakbarát Hírportál

Mellékhatás-mentes segítség rákbetegeknek?

2014. március 4., kedd 14:36

Miért nem tudtam én erről? – kérdi az orvos és a gyógyulni vágyó daganatos beteg, amikor dr. Kulcsár Gyula rákkutató tudományos felfedezésének jelentőségét felismeri.

A daganatos betegségek a magyarországi halálozási statisztikákban a leggyakoribb halálokok közé tartoznak. Mitől függ, hogy kialakul-e valakiben rák vagy sem? A „Természetes Tumorellenes Védelem” - Dr. Kulcsár Gyula felfedezése - erre a kérdésre ad ésszerű választ.

Mi a Természetes Tumorellenes Védelem lényege?

Dr. Kulcsár Gyulának gyermekkora óta határozott célja volt a rákbetegség gyógymódjának megtalálása. Biokémikusként és a Pécsi Tudományegyetem adjunktusaként lehetősége adódott a téma minden részletre kiterjedő kutatására. Kísérletei során felismerte, hogy a keringési rendszer közvetítésével a ráksejtekbe nagy mennyiségben bejutó kismolekulák között van 16 olyan, amelynek szerepe lehet a daganatellenes védelemben. Ezek a molekulák - egymás hatását erősítve - jelzést adnak a ráksejtek számára, melynek hatására beindul egy, a rákos sejt „halálához” vezető önpusztító folyamat - a programozott sejthalál - és nem alakul ki a daganat. A ráksejteknek az adott anyagok együttes hatására történő elpusztítását nevezzük Természetes Tumorellenes Védelemnek. Tehát a Természetes Tumorellenes Védelem egy, az immunrendszer mellett működő daganatellenes védelmi rendszer, amely a folyamatosan keletkező ráksejteket a legtöbb esetben elpusztítja.

A dr. Kulcsár Gyula által hatékonynak talált kismolekulákat tartalmazzák azok a daganatos betegek részére speciális tápszerként regisztrált, elsősorban a hagyományos rákterápiák kiegészítéseként alkalmazott készítmények, melyek tabletta és italpor formájában kerültek forgalomba.

Miben különbözik a Természetes Tumorellenes Védelem a hagyományos gyógymódoktól?

A módszer különlegessége, hogy míg a hagyományos rákterápia során használt mesterséges anyagok - citosztatikumok - a daganatos és egészséges sejteket egyaránt károsítják, addig a Természetes Tumorellenes Védelem a szervezet természetes anyagait tartalmazza, amelyek mellékhatás-mentesen, csakis a tumorsejtek pusztulását okozzák. Míg a hagyományos terápia során gyakran életben maradnak a citosztatikumokat magukból kipumpáló úgynevezett „rezisztens” tumorsejtek, addig a természetes védelem molekuláit a ráksejtek nem tekintik idegennek, ezért nem állnak ellen nekik. Ez a magyarázata annak, hogy ezen anyagok erősítik a citosztatikumok hatását is. Dr. Kulcsár Gyula kísérletei megerősítik, hogy a két gyógymód együttes alkalmazása ajánlatos.

Egyre többen szedik megelőzési céllal is a tablettát, különösen azok, akik stresszes, egészségtelen életmódot folytatnak, vagy családjukban már előfordult rákos megbetegedés.

Milyen a felfedezés visszhangja a tudomány világában?

Dr. Kulcsár Gyula eredményeit tudományos konferenciákon ismertette és azok rangos nemzetközi tudományos szakmai folyóiratokban is megjelentek. Örömmel mondhatjuk, hogy publikációit a kutatók világa kimagasló érdeklődéssel és elismeréssel fogadta. Ezek a http://www.kulcsargyula.hu oldalról letölthetők.

Fontos tisztában lennünk azzal a ténnyel, hogy az orvostudomány fejlődésének ellenére, a betegségek sosem tűnnek el véglegesen. Minden eset egyéni és különböző. A rák legyőzésének elengedhetetlen része a tudatos, megelőző életmód, és a betegség korai azonosítása.

Rovatok