Index Vakbarát Hírportál

„Büszke vagyok az új dieselünkre”

2014. december 23., kedd 15:10 | kilenc éve frissítve

- Interjú Thomas Gangllal, az OMV schwechati finomítójának igazgatójával

Az OMV legújabb prémium üzemanyagának promóciós anyagain személyesen is megjelenik a schwechati finomító igazgatója, Thomas Gangl. Vajon mi motiválhat egy vezetőt abban, hogy arcát és nevét adja egy reklámkampányhoz?

Gyakran előfordul, hogy egy vezető személyesen is ajánlja a termékét a vásárlóknak?

Thomas Gangl: Nem, ez nem túl gyakori. Az új MaxxMotion Diesel esetében azért tettem ezt meg, mert úgy éreztem, hogy szeretném kifejezni a személyes büszkeségemet is az új diesel üzemanyagunk kapcsán. Magyarországon sok vásárló ismeri már a téli prémium termékünk rendkívüli hidegtűrési tulajdonságait. Ezt a termékelőnyt most kiegészítettük a kiemelkedően magas, 60-as cetánszámmal, amely gyorsabb indítást eredményez, továbbá a motor teljesítményének maximális kiaknázása mellett a dízelmotorokra jellemző zaj érezhető csökkenésével is jár. Ezek így együtt kiemelkedő minőséget jelentenek bármelyik piacon.

Ön 2014 júliusától vezeti a schwechati finomítót. Milyen egy tipikus munkanapja?

T.G.: Nincs két egyforma nap a finomítóban, így hát tipikus munkanapom sincs. A finomítók piacán erős a verseny, folyamatosan változik és fejlődik a technológia, és változnak a fogyasztók igényei is. A feladatom, hogy ezen körülmények között a schwechati finomító megbízható és nyereséges működését, és a piacvezető minőség előállítását biztosítsam.

Milyen termékek készülnek a finomítóban?

T.G.: Az OMV három finomítóval rendelkezik, (Schwechaton kívül a németországi Burghausenben és a romániai Ploiestiben), amelyek európai viszonylatban is rendkívül szoros együttműködést alakítottak ki: összehangoljuk a termelést, a tervezést és a logisztikát is. Többféle üzemanyagot gyártunk, így például a Magyarországon is forgalmazott normál és és prémium üzemanyagokat, vagy többek között a bécsi repülőtér számára a Jet A-1 repülőgép-üzemanyagot, és figyelemreméltó a petrolkémiai termelésünk is, azaz az etilén és propilén gyártása.

Ön szerint miben különleges a schwechati finomító?

T.G.: A legfőbb különlegességet, és így a schwechati finomító legnagyobb értékét a munkatársaink jelentik. Mivel hosszú évek óta fejlesztünk és gyártunk prémium üzemanyagokat, ezért rendkívül értékes szakértői tudást halmoztunk fel, ami a know-how-n kívül magába foglalja azt a szemléletet is, hogy mindig előre kell lépnünk, és folyamatosan azon kell gondolkoznunk, hogy hogyan lehetünk még jobbak. A szigorúan szakmai szempontokon túl tehát olyan hozzáállásról beszélek, amit nem lehet egyik napról a másikra megvásárolni a piacon.

Milyen kutatási-fejlesztési tevékenység áll az üzemanyagok mögött?

T.G.: A gyakorlati elvárásokból indulunk ki: szorosan együttműködünk a prémium autógyárak fejlesztőivel, különböző kutatóközpontokkal, egyetemekkel, így képesek vagyunk arra, hogy a modern motorok igényeihez igazítsuk az üzemanyagaink tulajdonságait, hogy jobb égési jellemzőket és csúcsteljesítményt érjünk el. Egy új prémium termék kifejlesztésénél mi nem csak egyszerűen belepakoljuk az adalékanyagokat az üzemanyagba, hanem pontosan feltérképezzük a vásárlói igényeket, pontosan felmérjük a modern motorok kínálta lehetőségeket, és célirányosan fejlesztünk, amíg elérjük az ezeknek leginkább megfelelő tulajdonságú üzemanyagot. Ez a szemlélet jellemzi a MaxxMotion termékcsalád mögötti fejlesztési tevékenységet is. Ahogy azt korábban említettem, igen büszke vagyok az új prémium dieselünkre, amely minden szempontból előrelépést jelent a korábbi prémium dieselhez képest. De a mérhető tulajdonságok mellett mégis inkább egy történettel érzékeltetem a prémium dieselünk minőségét: egy német logisztikai cég vezetője köszönőlevelet írt nekünk, mert kemény téli körülmények között csak a mi dieselünkkel tudta üzemeltetni a teherautókból álló flottáját. A statisztikai adatokon túl az ilyen történetek is kellenek a számunkra, mert ezek adják meg a siker igazi élményét.

További információ itt!

Rovatok