Index Vakbarát Hírportál

Társbérletben a Fogas és az Instant

2017. március 10., péntek 18:28 | hét éve frissítve

Többet egyetlen éjjel sem kell választani Budapest két legbulisabb végpontja, az Instant és a Fogas között. A két szórakozóhely ugyanis egymás mellett nyit újra az Akácfa utcában március 14-én.

Február 15-én hangos záróbulival búcsúzott a Nagymező utcától Budapest egyik legikonikusabb szórakozóhelye, az Instant. Szomorkodni azonban egy perc időnk sem maradt, az eklektikus bulihely ugyanis nem vész el, csak átalakul. Sőt mi több a Fogas szomszédjába költözik, létrehozva ezzel az ország legnagyobb szórakozóhely együttesét, így az Akácfa 49-51. olyan lesz, mint bulinegyed a bulinegyedben.

Nem vész el csak átalakul

Az Instant legalább annyira Budapest, mint a Parlament, vagy a Hősök tere, nincs az a turista, akinek ne lenne az élmények listáján a mindennap nyitva álló, tarka erdővel és több tánctérrel felszerelt romkocsma rögvest a pálinka kipróbálása fölött, de a helyiek szívéhez is hozzánőtt a vaddiszkó, az emblematikus bagoly és a sokszínű zenefolyam. Szerencsére ezek egyikéről sem kell lemondanunk, táncterei és pultjai számát megemelve még szürreálisabb dekorációval nyit újra, immáron a Fogas mellett. A belépés továbbra is ingyenes lesz a hét minden napján, folytatódik az InStart akusztikus koncertsorozat és a reggel 6-ig tartó technóbulik is.

Az éjszakai partyk másik kulcsfontosságú állomása a Fogas, ahol minden fül megtalálja a neki tetsző ritmust. A kultikussá vált romkocsma kitörölte emlékezetünkből az Akácfa utca BKK büntetésekkel sújtott emlékeit és helyét átbulizott, boldog éjszakák vették át. Az elmúlt egy hónapban a Fogas is bezárt, hogy még változatosabb terekkel, több pulttal és tánctérrel, az Instant szomszédságában nyissa a tavaszt. És bár a két szórakozóhely között a kapu nyitva áll, az arculat és a brand mindkettőnél megmarad úgy, ahogy szeretjük.

Ha az Instant a jobb, a Fogas a bulinegyed bal szívkamrája, az egymás mellé költözésnek köszönhetően pedig most már együtt pumpálják a vért a folyton pörgő éjszakai életbe. A Fogas és a mellé költözött Instant teljesen megújult vendégtérrel nyitja újra kapuit kedden, a Liebling táncteret kap, a PONT megszépül, a LÄRM pedig mostantól hétköznap ingyenes elektronikus partykkal várja az éjszaka ragadozóit.

 A város legnagyobb romkocsma együttese ráadásul áprilistól további meglepetésekkel készül, 1200 négyzetméterrel és további egységekkel bővül, mint a tört ütemű és basszus zenei underground elektronikus partyk helyszíneként szolgáló Frame és a legendás Robot is  újraéled az UnderWeltre keresztelt pince szinten.

Öt napos nyitófesztivál

A megnyitó fesztivál széles spektrumába olyan színek férnek meg egymás mellett, mint a legendás Extrawelt, a Scratch Perverts egykori showmestere, Mr Thing és az előtte fellépő Hip to the Game a Soulclap Budapest gondozásában, a nagyszínpadról leszökött alkalmi dj-k showja Mc Columboval, Wolfieval és Ecküvel, visszatér a UVCT és a Deck Attack speciális kiadása is. Az esteket a jól bevált akusztikus InStart sorozat indítja, a megnyitó napján rögötön a Fish! zenekar Deo-Duo verziójával, majd Henri Gonzoval, Szekeres és Vilkóval, Muriellel és Mátyás Attilával. A kertben folytatódnak a jól bevált tánccsináló estek, leszámítva a szerdát, ahová a Necc bulikból ismert dj páros Spanish Wax nevű projektje szórakoztat majd.

A teljes fellépőlistát és menetrendet megtalálhatjátok az Instant és Fogas Újranyitány eseményében.

Rovatok