Index Vakbarát Hírportál

Így éljük túl a Black Friday-t!

2017. november 21., kedd 15:24

Míg az amerikai szülők vérre mennek az Xboxért, addig mi magyarok viszonylag konszolidáltan tülekedünk a társasjátékokért. Mégis jobb felkészülnünk a rohamra ezzel az 5 tippel!

Amerikában ezen a napon mindig nagy roham van az üzletekben, és évről évre olvasni sérültekről. 2011-ben Los Angelesben egy nő például több embert, még gyerekeket is lefújt paprikasprével egy Xboxért.

A hazánkban csupán a 2010-es évektől megjelenő Black Friday egyelőre még nem fajult tettlegességig, bár a játékvásárlási kultúránk is egészen más. Míg a tengerentúlon tavaly 82%-os növekedés volt megfigyelhető a mobillal vagy weben keresztül működtethető játékok terén, addig nálunk, de Angliában is az összes játék csupán 1%-ára rúg az app játékok forgalma.

A Játéksziget tavalyi felmérése szerint a magyar szülők inkább az olyan tudománnyal összefüggő játékokat értékelik, mint például a háromszoros Ország Játéka győztes Geomag vagy a forradalmian új Engino, amely reál és művészeti tárgyakra készít fel. A magyar családok többsége ráadásul a technológiánál még mindig többre értékeli a társasjátékozást, a technológiával kombinált játékok közül pedig inkább interaktív plüssöket vásárolnak, melyek rendkívül népszerűek, és nagy fogyást eredményeznek a karácsonyi időszakban.

A Black Friday ideális alkalom arra, hogy kedvezményesen hozzájussunk a karácsonyi ajándékokhoz. Hogyan kerüljünk ki győztesen és békésen az idén november 24-re eső csatából?

#1. Legyen költségvetésünk! Ha nem állítunk fel kiadási korlátot, könnyen elszaladhat velünk a ló.

#2. Végezzünk kutatást! Hasonlítsuk össze az árakat, hogy tényleg a legjobb akciót fogjuk ki!

#3. Készítsünk listát, hogy senkit se felejtsünk el megajándékozni!

#4. Maradjunk otthon! Ha nem akarunk sorban állni, menjünk fel kedvenc játékboltunk honlapjára. A Játékszigetnél például egybegyűjtve is megtalálhatjuk a Black Friday-es kedvezményeket!

#5. Ismerjük a jogainkat! Internetes vásárlás esetén elállási jog illet meg minket.

Rovatok