Index Vakbarát Hírportál

Ingázás két ’iroda’ között: irodaház vs. kanapé a nappaliban

2018. szeptember 20., csütörtök 14:34

Digitális megoldásokkal már most elérhető az álommunkahely

Reggel ébredés után készülődés a fürdőszobában, majd gyors indulás... na nem az irodába, hanem a kedvenc foteledbe, ahonnan videókonferencián keresztül bekapcsolódsz a reggeli értekezletbe. Ma a szerelőt várod, aki persze nem tudta megmondani, hogy 8 és 14 óra között pontosan mikor fog jönni, így praktikusabbnak tűnt aznap délelőtt otthonról, de nem a kollégák nélkül dolgozni az online közösségi platformokon. Délben leugrasz a sarki kis étterembe ebédelni, ahol a kávé mellől elintézel pár hívást, megválaszolsz néhány e-mailt a mobilodon, majd felkészülsz a délutáni megbeszélésedre. Ebéd után pedig irány az iroda, ahol egy izgalmas workshoppal folytatod a napot.

Utópiának tűnik? Vagy esetleg egy szabadúszó átlagos napjának? Olyan sokat beszélünk a jövő munkahelyéről, hogy észre sem vesszük, a digitális eszközök segítségével már most megérkeztünk abba a korba, ahol a saját igényeink szerint alakíthatjuk a napunkat akár egy nagyvállalat dolgozójaként is. Ehhez tényleg nem kell más, mint megfelelő internet, egy számítógép, egy okostelefon és egy olyan cég, amely megteremti a kereteket a modern, digitális munkavégzéshez.

Azzal, hogy saját magad döntheted el, mikor és hol dolgozol, hatékonyabb lehetsz a munkádban és akár a személyes ügyek intézésében is, persze csak ha te is akarod, és folyamatosan törekedsz rá, hogy a lehető legjobban oszd be az idődet. Az új típusú, rugalmasabb feltételeket biztosító munkahelyek jelenthetik a szabadúszó életforma és a nagyvállalati légkör ideális kombinációját, hiszen egyszerre nyújtanak szabadságot és stabil hátteret.

A digitális technológiákkal már most rugalmasan alakíthatják a munkájukat és a magánéletüket többek között a Magyar Telekom dolgozói is. A vállalat frissen elkészült új székháza Magyarország egyik leginnovatívabb munkahelye lesz, amely támogatja a lehető leghatékonyabb munkavégzést, és segíti a dolgozókat abban, hogy életüket a saját igényeik szerint alakítsák, így kihozva magukból a legtöbbet. Persze nem meglepő, hogy épp a Telekom az, amely ilyen komoly befektetéssel támogatja munkavállalóit abban, hogy kihasználhassák a digitális kor vívmányait, hiszen a vállalat országosan is törekszik arra, hogy a lehető legtöbb ember számára tegye elérhetővé az online eszközök kínálta lehetőségeket.

Kutatások szerint a rugalmas munkakörülmények között dolgozó alkalmazottak elégedettebbek, többet és hatékonyabban dolgoznak, sőt, kevesebb betegszabadságra mennek, mint azok, akik az irodához kötve töltik munkaidejüket. Ezek a cégek ráadásul precízebb és kipihentebb munkatársakkal dolgozhatnak, amely a vállalatok számára is megtérül – nem csoda, hogy egyre többen alkalmazzák ezt a foglalkoztatási módszert.

Érdekel, hogyan zajlik a munka Magyarország legnagyobb egy épülettömbben megvalósult irodaházának falai között? Látogass el a Telekom megújult karrieroldalára! Nézd meg a videókat, amiben Telekomosok maguk mesélik el, miért izgalmas most Magyarország vezető telekommunikációs vállalatánál dolgozni. Ismerd meg, hogyan alakítjuk a digitális világot! Érdemes a karrieroldalra rendszeresen ellátogatni, mert az aktuális karrierlehetőségek mellett friss álláspiaci hírekkel, hasznos álláskeresési tanácsokkal is várunk.

Rovatok