Index Vakbarát Hírportál

Titokzatos világ Budapest alatt

Neverland szabadulószobák

2018. november 28., szerda 00:00 | aznap frissítve

Elképesztő szabadulószoba a belváros alatt! Végtelen meglepetések labirintusa 800 nm-en

Egy szabadulószoba Budapest szívében még nem garantál felejthetetlen szórakozást, ám a földalatti folyosókon elénk táruló szabadulószoba és bár látványa annál inkább. És akkor még nem beszéltünk a rejtélyes programokról. Nincs új a nap alatt, tartja a mondás, de úgy tűnik, mégis van.

Titokzatos világ a belváros alatt

A gyanútlan érdeklődő besétál az utcáról egy rejtélyesen üres hotel folyosóra. A fények misztikusak, és sehol egy recepciós, aki segítene a tájékozódásban. Türelmesen vár, de senki nem jön elő, ezért alaposabban is szemügyre veszi a folyosót, ahonnan egy hosszú lépcső a föld alá vezeti őt. És ezzel meg is érkezik abba a 800 négyzetméteres, titokzatos birodalomba, amit akár a végtelen meglepetések labirintusaként is lehetne emlegetni.

A Neverland már első alkalommal olyan élménylavinát indít el, amiben bárki komfortosan érezheti magát. A berendezés egyedi és különleges, a folyosók egyre izgalmasabb helyekre vezetnek, a személyzet pedig elképesztően kedvesen kalauzol el ebben a sejtelmes világban.

Szabadulószoba, amit kár lenne kihagyni

Az elmúlt néhány évben a szabadulószobák gombamód szaporodtak a fővárosban, de olyan vonzerővel bírnak, hogy nem tudjuk megunni őket, hiába sétálnak szembe velünk nap, mint nap. Azok a szerencsések pedig, akik rátalálnak a Neverland-re, sokkal többet kapnak egy 60 perces élménynél.

Öt kalandos szabadulószoba, öt zseniálisan kidolgozott történettel. Képtelenség lenne kiemelni közülük a legjobbat, hiszen mindenki másra vágyik, mást talál izgalmasnak, mást keres.

Hogy ne áruljunk el túl sok részletet, de mégis csepegtessünk az élményből, érdemes tudni, hogy a szobákban varázslatra, furfangos cselekre és találékonyságra ugyanolyan nagy szükség lesz, mint a logikára. Nincs teljesíthetetlen küldetés, de az biztos, hogy a berendezés felfedezése azért jó pár percet el fog venni az időből, ugyanis elképesztően hozza a várt hangulatot!

Kulisszatitkok a mélyből

Egy fémből készült, véres kórházi ágy, egy vastag varázskódex vagy egy űrhajó irányító gombjai arra késztetnek majd mindenkit, hogy egy kicsit közelebbről is megvizsgálják ezeket a hagyományosnak egyáltalán nem nevezhető tárgyakat. És akkor még nem említettük a börtöncellákat, amelyekben valóban úgy érezhetjük, mintha egy kegyetlen tréfa részesei lennénk. Hátborzongatóan emlékezetes élmény.

Nincs olyan helyiség, amelyben ne az lenne az első gondolatunk, hogy „Te jó ég, ez döbbenetes!”. Ez köszönhető a rendkívül gazdagon és színesen kidolgozott ötleteknek, és annak a profi szervezésnek, amely lehetővé teszi, hogy valóban beleéljük magunkat az adott szituációba.

Aki már a Volt egyszer egy Vadnyugat című film megnézése óta ki akarja próbálni, hogy milyen egy western kocsma pultja mögött állni, az most valóra válthatja az álmát!

Csak megnyugtatásul megsúgjuk, hogy ezzel a kis kitérővel a meglepetések töredékéről sem számoltunk még be. A többit mindenki tapasztalja meg maga. Erre mondjuk, hogy kár lenne kihagyni!

Következzenek a részletek

Mindegyik szabadulószoba felfedezéséhez és megfejtéséhez 60 perc áll rendelkezésre. Ez elvileg elegendő ahhoz, hogy sikeresen megmeneküljünk a gázkamrától, vagy ahhoz, hogy a Vadnyugaton lenyúljunk egy halom pénzt egy titkos kártyaparti közben. A feladatok kellően bonyolultak ahhoz, hogy ne érezzük gyerekjátéknak a teljesítésüket, ugyanakkor a korhatár 10+, vagyis nagyobb gyerekek is élvezhetik.

Családoknak, baráti társaságoknak, és cégek számára csapatépítő programokhoz is hihetetlenül jó választás egy Neverland szabadulószoba, amely gondoskodik az önfeledt szórakozásról és a nem hétköznapi küldetésekről.

Csapatépítés és VIP élmény

A szabadulós játékok tesztelése mellett természetesen számos program segítheti azt, hogy egy közösség még jobban összekovácsolódjon. Éppen ezért lehetőség van arra is, hogy bemutassuk énektudásunkat karaoke közben. Aki pedig nem olyan bátor, hogy közönség előtt énekeljen Beyonce számokat, az értékelni fogja, hogy élőzene vagy DJ is rendelkezésre áll ahhoz, hogy bárki megkapja nap végére a „parkett ördöge” címet.

Az exkluzívabb események kedvelői akár bor- és whiskey kóstolón is részt vehetnek, mely során igazi különlegességek is előkerülnek. Nem akármilyen csapatépítő programok, nem igaz?

Hogy a szülinapok se teljenek eseménytelenül, a Neverland-ben akár ünnepelhetünk is, sőt, a profi hangrendszer segítségével valódi koncertélményben lehet részünk. Közben élvezhetjük a hely konyhájának vendégszeretetét, így akik kulináris élményekre vágynak, azok sem lesznek csalódottak. A bár nyitva áll, csak arra vár, hogy leadjuk a rendelést!

A Privát szoba kényelme pedig tárgyalásokhoz és nívós találkozókhoz egyaránt kiváló helyszín. A bőrből készült bútorok és a füstölt tölgyfa padló olyan világba kalauzol el bennünket, ahol a whiskey aromáját Norlan pohárból ízlelgethetjük. Ez a VIP rész az exkluzív igényeket is kiszolgálja, így akár egy zongorista és bartender munkája is színesítheti az eseményt.

Hihetetlen profizmus

Néhány szót azért ejtsünk arról is, hogy mitől lett olyan különleges ez a hely. Közel 7 hónapig készült, nagyjából 100 szakember közreműködésével. Köztük grafikus, asztalos, építész, mérnök és díszlettervező is segítette a munkát.

Ennek köszönhetően a padlótól a plafonig minőségi anyagokkal, kiváló technikai megoldásokkal és profi légtechnikával, illetve finom ízléssel válogatott berendezési tárgyakkal találkozhatunk. Ha külön-külön szemügyre vesszük a részleteket, már az is felér egy önálló programmal. Az egész együtt pedig hibátlan összképet alkot.

Kívánhatunk-e ennél többet? Aligha. A Dohány utcai földalatti világ több izgalmat ígér egyetlen nap alatt, mint remélnénk. Ha holnap indulnánk felfedezni, már az is késő lenne.

K. Eszter - újságíró, P. Alexa - szerkesztő

Elérhetőségek: https://neverland.hu/hu/escape-rooms

Rovatok