Index Vakbarát Hírportál

Babaváró kölcsönigénylés, érintésmentesen

2021. március 4., csütörtök 19:36

Teljessé vált a GRÁNIT Banknál a digitális hiteligénylési folyamat a Babaváró kölcsön esetében. Egy nemrég bevezetett új szolgáltatással már VideóBankon keresztül lehet aláírni a szerződéseket.

A GRÁNIT Banknál a Babaváró kölcsönt igénylők - már a kezdetektől - egy könnyen kezelhető online folyamattal találkoztak, pár kattintással kiszámolhatták a babaváró weboldalon a felvehető hitelösszeget  kalkulátor segítségével, 2020-ban pedig már a kölcsönszerződés összes dokumentumát saját digitális ügyfélfiókjukban kezelhették. A szerződés megkötéséhez azonban – jogszabályi előírások miatt - szükséges volt a fizikai jelenlét. Ez néhány hete már a múlté, akár az otthoni kanapéról aláírható a szerződés, s nem sokkal rá már érkezik is a pénz a számlára.

A hiteligénylési folyamat azt követően vált teljesen digitálissá, hogy egy jogszabályi változás lehetővé tette a kölcsönszerződés személyes megjelenés nélküli – digitális csatornán történő - aláírását.

A Babaváró kölcsön esetében a GRÁNIT Bank a piacon az elsők között vezette be a hitelezési gyakorlatba a VideóBankon keresztül történő szerződéskötést, amelyet a banknál a hiteligényléshez létrehozott digitális ügyfélfiókban lehet kérni, ráadásul a bank most 100.000 forint jóváírást is biztosít a feltételeket teljesítő igénylőknek.

A GRÁNIT Bank 2012-ben Európában elsőként indította el a gyakorlatilag virtuális bankfiókként működő VideóBank szolgáltatását, amely biztosítja azt a kényelmet és személyes kiszolgálás élményét,  amelyet a 21. századi ember joggal vár el egy pénzügyi szolgáltatótól. A GRÁNIT VideóBank egy könnyen letölthető alkalmazás, akár okostelefonon, akár laptopon, ahol a lakossági bankszámla- és értékpapírszámlanyitást, az állampapír vásárlást követően most már a Babaváró kölcsönszerződés is aláírható.

A Babaváró kölcsönigénylés teljes folyamata mindössze 7 lépésből áll, amelynek elemei a babavaro.granitbank.hu oldalon vannak összefoglalva.

  1. Az ügyfél 6 kérdésre történő válasszal meggyőződhet arról, hogy jogosult-e a Babaváró kölcsönre
  2. Pár kattintással elvégezhető a hitelkalkuláció, amely megmutatja a ténylegesen adható kölcsön összegét
  3. Ezt követően az ügyfél létrehozhatja a saját Digitális Ügyfélfiókját
  4. A kölcsönkérelemhez szükséges dokumentumok letöltését és kitöltését követően az igénylés online elküldhető a GRÁNIT Bank részére
  5. A Bank rövid időn belül értesíti a döntésről az ügyfelet
  6. A kölcsönszerződés VideóBankon keresztül történik
  7. A Bank folyósítja a kölcsönt

A Bank szakértői az igénylés teljes folyamata alatt az ügyfelek rendelkezésére állnak akár telefonon, akár a GRÁNIT VideóBankon keresztül. A Babaváró kölcsönt bárki igényelheti, olyanok is, akik még nem ügyfelei a GRÁNIT Banknak, sőt bizonyos feltételek teljesülése esetén 100 000 Ft jóváírást is teljesít a Bank.

A Babaváró kölcsön VideóBankon történő aláírása jelentős előrelépés a digitális hitelezés folyamatában, amelyre építve a GRÁNIT Bank 2021-ben további hiteltermékeknél is újdonságokkal lép majd a piacra.

Kíváncsi vagy az összes részletre? Kattints IDE!

 A hirdetésben szereplő kölcsönt a GRÁNIT Bank a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtja. THM (kamattámogatással): 0,43%; THM (kamattámogatás nélkül): 5,85%

Rovatok