Index Vakbarát Hírportál

Fektess a jövőbe! - Értéknövelő ingatlanberuházások

2021. május 25., kedd 10:14 | aznap frissítve

A fenntartható beruházásokba most különböző kedvező banki hitelekkel vághatunk bele.

Ha eldöntöttük, hogy felújítunk, érdemes végig gondolni, milyen beruházásokkal tudjuk növelni ingatlanunk értékét. Egyre többeknél szempont a fenntarthatóság, s e szellemben alakítják át a lakóterüket is: kicserélik a nyílászárókat, szigetelnek vagy LED-világításra váltanak.

Rövid távon megtérülő beruházások

A konyhai fejlesztések jelentős hozzáadott értéket jelentenek: az energiatakarékos konyhai gépek, szekrények és munkaállomások garantáltan megtérülő befektetések.A fürdőszobai felújítások szintén értékálló beruházások. Nem kell a teljes fürdőt újratervezni, kis átalakítással is elérhetünk látványos változást.A nyílászárók cseréje nem kis befektetés, de eladáskor a vevők elvárják, hogy jó állapotban legyenek, hiszen nem akarnak borsosfűtésszámlát fizetni. Szinte láthatatlan, de annál értéknövelőbb beruházás a tetőcsere, amelytől otthonunk energiafogyasztása is kedvezőbb lesz. Egy elhanyagolt kert még egy jó állapotú ház értékéből is jócskán levon. Ráadásul a fenntarthatóság jegyében kialakíthatunk konyhakertet vagy komposztálhatunk.

Kedvező kamatozású hitelek

Ha nem áll rendelkezésre a felújításra való összeg, akkor kedvező kamatozású hitelből is fedezhetjük felújításainkat: az UniCredit Banknál most többféle lehetőség közül is válogathatunk. És a most népszerű állami Otthonfelújítási támogatáshoz is igénybe lehet venni, a hitel segít a felújítási munkák finanszírozásában.

A Stabil kamatszemélyikölcsönnel kiszámítható, fix kamatozású hitelhez jutunk. THM:7,28 - 19,86%.

Ha fenntarthatóbb energiaellátású otthont tervezünk kialakítani, akkor napelemes rendszerek vásárlásához a kamatkedvezményes Green személyi kölcsön lehet a megoldás, ahol a szerződéskötéstől számított 180 nap áll rendelkezésünkre a hitelösszeg lehívására. THM: 7,28 - 19,86%.

A bank célhoz kötött Felújítási személyi kölcsönét családban élők és egyedülállók is igényelhetik, akik gyermeket nevelnek, vagy várnak, akár 10 év futamidőre, 1,6-7 millió forint értékben, otthon felújítási munkához. THM: 7,28 - 19,86%.

Fontos tudni, hogy mindegyik hitel esetén a kölcsön futamideje alatt UniCredit bankszámla fenntartása szükséges.

Hitelünket bármely UniCredit fiókban intézhetjük, a Stabil kamat kölcsönnél pedig új UniCredit-ügyfélként az igénylést is intézhetjük online, a kanapénkról!

A tájékoztatás nem teljes körű. A hatályos kondíciókat és feltételeket a bank Ingatlanfedezet nélküli hitelek hirdetménye és a Lakossági üzletszabályzata tartalmazza. A bank fenntartja a hitelbírálat és a kondíciók változtatásának jogát; a hitel igénybevételének feltételei vannak.

1 A teljes hiteldíj mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a vonatkozó, hatályos jogszabályok figyelembevételével, valamint a Kölcsön bankszámlacsomag számlavezetési díjával történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Rovatok