Index Vakbarát Hírportál

Mesterséges intelligencia a fogaknak is: itt az új Oral-B iO™

2021. október 4., hétfő 10:34

Itthon is elérhető az Oral-B legújabb csúcstechnológiás fejlesztése, az Oral-B iOTM elektromos fogkefe.

A készülék rendkívüli újítást nyújt a fogmosásban, forradalmi mágneses technológiája új iparági mérföldkőnek számít. A fejlesztés mögött álló kutatások eddig soha nem látott szintre emelik a felhasználói elvárásokat az élmény, a technológia, a design és a teljesítmény tekintetében. De létezik, hogy egy új elektromos fogkefe ennyire más legyen?

Szónikus vagy mágneses? Nem mindegy!

Az új Oral-B iOTM elektromos fogkefe kifejlesztésén 6 évig dolgoztak a P&G kutatói és fogászati szakemberek, a készüléket 250 szabadalom teszi egyedülállóvá, nem véletlenül. Különleges súrlódás nélküli mágneses meghajtója az energiát közvetlenül a meghajtóból az egyes sörték hegyére továbbítja, amely finom mikrorezgések által precíz, csendes és hatékony tisztítást tesz lehetővé. Az oszcillációs-rotációs mozgást mikrorezgésekkel kombinálva a fogkefe szinte magától siklik a fogak felületén, rendkívül sima érzést keltve fogmosás közben. A mágneses technológiának köszönhetően az Oral-B iOTM a klinikai vizsgálatok során akár 48%-kal több lepedéket távolított el az ínyszélen, mint egy szónikus fogkefe. Az eredmény a minden eddiginél aprólékosabb fogápolás, amely különösen érvényesül az egyébként nagyon nehezen elérhető fogközökben és az ínnyel érintkező fognyaknál.

Otthoni fogorvos, aki minden fogmosást ellenőriz?

Senki se szeret igazán fogorvoshoz járni, de ha kellően körültekintőn ápoljuk fogainkat, elég, ha a szokásos éves rutinvizsgálatra megyünk el, két vizsgálat között a mindennapokban az Oral-B iOTM hasznos társunk lesz. A mágneses technológia mellett az új iOTM 9 készülék ugyanis mesteséges intelligenciájának köszönhetően szinte saját fogorvosként működik. Minden egyes fogmosást rögzít, 7 különféle fogmosási módot kínál, interaktív kijelzője könnyedén navigál a személyre szabható funkciók között, intelligens nyomásérzékelője pedig figyelmeztet, ha túl erős vagy túl gyenge nyomást gyakorolunk a fogakra. Az új Oral-B applikáció pedig3D fogfelszínt követő funkcióval és helyzetérzékelő szenzorokkal rendelkezik, amely felismeri a szájüreg minden területét, és jelentős segítséget nyújt a lehető legalaposabb fogmosáshoz. Szóval tessék csak bátran mosolyogni!

Rovatok