Index Vakbarát Hírportál

Már élelmiszert is vásárolhatunk SZÉP Kártyánkkal

2022. március 4., péntek 11:15

Még vonzóbb juttatás lett a Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP Kártya), hiszen már nem csak pihenésre és vendéglátásra, de élelmiszervásárlásra is használhatjuk. A Magyar Bankholding tagbankjai, így a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank jóvoltából pedig – a nagyvárosok mellett – immár a kisebb településeken is igényelhető az MKB SZÉP Kártya.

Új lendületet kapott a SZÉP Kártya

A járvány miatt bevezetett speciális szabályoknak köszönhetően jelentősen megnövekedett a SZÉP Kártya számlanyitások száma. Ennek egyik fő oka, hogy a SZÉP Kártyás juttatás 450 ezer forintos éves keretét az elmúlt két évben nagyobb összegben, 800 ezer forintban állapították meg. További kedvezményt jelent az is, hogy 2022. december 31-ig biztosított a SZÉP Kártya egyes alszámlái közötti átjárhatóság. Tehát a szálláshelyre érvényes számlánkról vendéglátóhelyen, de akár kulturális programon is tudunk fizetni, egészen az év végéig.

A szabálymódosítással megteremtett feltételek hatása a számokban is megmutatkozik: az MKB SZÉP Kártya esetében például 40 százalékkal nőtt a költések száma 2021-ben az azt megelőző évhez képest.

Élelmiszert is vásárolhatunk vele

A Magyar Bankholding tagbankja, az MKB Bank és a hazai élelmiszerláncok együttműködésének köszönhetően számos üzletben vásárolhatunk élelmiszert is MKB SZÉP Kártyával. Ennek az előkészítése kiemelt figyelmet igényelt minden résztvevőtől – például az élelmiszer-kiskereskedőktől, de a fejlesztőktől és a SZÉP Kártya kibocsátóitól egyaránt. A közös munka eredményeként 2022. február 1-jétől május 31-éig már az országos hálózattal rendelkező Aldi, Auchan, Lidl, Penny, Spar és Tesco hipermarketek üzleteiben, valamint egyre több CBA, Coop, Reál üzletben is elérhető az MKB SZÉP Kártyás fizetés. A Spar üzletei közül jelenleg csak a Spar által üzemeltetett City SPAR és SPAR szupermarket üzletek és INTERSPAR áruházak nem önkiszolgáló kasszáinál tudunk MKB SZÉP Kártyával vásárolni.

A folyamatosan bővülő üzletláncok köre miatt is érdemes minden üzletben fizetés előtt rákérdezni, hogy lehetséges-e az MKB SZÉP kártyás fizetés, ugyanis az említett üzletláncok mellett több élelmiszer-kiskereskedői bolt is felkerült az elfogadóhelyek listájára.

Széles körben elérhető az MKB SZÉP Kártya

A kiemelt érdeklődésre tekintettel a Magyar Bankholding szélesítette azon tagbanki bankfiókok körét, ahol igénylehető a termék – így az eddigi 50 MKB Bank fiók helyett közel 900 helyszínen váltható ki az MKB SZÉP Kártya és segítséget kaphatnak a szolgáltatási szerződéskötésben a kereskedők. A Bankholding másik két tagbankjának, a Budapest Banknak és a Takarékbanknak köszönhetően pedig nem csak nagyvárosokban, hanem vidéki településeken is elérhető az MKB SZÉP Kártya.

Rovatok