Index Vakbarát Hírportál

Mit tegyünk a polcunkon porosodó konzolunkkal?

2022. március 22., kedd 11:30

A legújabb konzolgeneráció érkezésével rengeteg új lehetőség és technológiai innováció vált elérhetővé a játékok szerelmesei számára. Sokan azonnal lecserélték előző generációs gépüket, de többeknél még mindig a polcon porosodik az a konzol, amely hosszú éveken keresztül hű társként szolgált a viadalokban. Hogyan „szabaduljunk meg” gazdaságosan a feleslegessé vált konzoltól, ha mér váltanánk egy újabb generációra? Milyen lehetőségeink vannak, ha használtan szeretnénk konzolt vásárolni?

Mentsük át adatainkat, és tisztítsuk le a gépet, mielőtt váltunk

A PlayStation felülete kézenfekvő lehetőségeket biztosít az adatok egyszerű átvitelére. PlayStation Plus előfizetéssel játékon belüli mentéseinket automatikusan szinkronizálhatjuk a felhőszolgálatással, így az új konzolon a szinkronizáció beállítását követően már indulhat is a játék! Amennyiben nem rendelkezünk PS Plus-sal, pendrive vagy külső meghajtó segítségével tölthetjük át mentéseinket az új masinára. Amennyiben tovább akarjuk adni a konzolt, az adatok mentését követően lehetőség nyílik a konzol deaktiválására és teljes törlésére is, így biztosak lehetünk abban, hogy semmilyen szenzitív adat nem maradt rajta.

Pezsgő másodlagos piac

A dobozos kiadásoknak köszönhetően Magyarországon rendkívül élénk másodlagos piac alakult ki a játékok, perifériák és konzolok kapcsán. A legnagyobb e-kereskedelmi felületekről kezdve a specifikus oldalakon át egészen a gaming-szcéna meghatározó viszonteladóiig bezárólag számtalan helyen nyílik lehetőség arra, hogy használt konzolunkat értékesítsük, jutányos áron. A PlayStation értékesítésével nem járhatunk rosszul, hiszen tekintélyes összeget tudunk visszaforgatni a PS5 vásárlásába, a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően pedig szinte minden PS4-es játékunkkal tudunk játszani az új konzolon – gyorsabban, jobb minőségben, a DualSense kontroller innovatív funkcióit teljes mértékben kihasználva.

Teljes értékű konzol csapott áron

Az előző konzolgeneráció gépei 2014-ben jelentek meg, így mai szemmel nézve a PlayStation 4 elavultnak hathat, azonban a konzol kifogástalanul, tökéletes játékélményt biztosítva tud olyan játékokat futtatni, mint a legutolsó részletig kidolgozott The Last of Us Part II, vagy a történelmi hadjáratra invitáló Ghost of Tsushima. Amennyiben belépő szintű élményre vágyunk, esetleg nem szeretnénk százezer forintnál nagyobb összeget fizetni egy konzolért, célszerű körül nézni a fentebb említett másodlagos piaci szereplők kínálatában, ahol jellemzően hat számjegyet nem meghaladó összegért tudunk vásárolni olyan előző generációs PlayStation-öket, melyek bár nem rendelkeznek az új generáció által biztosított lehetőségekkel, a legnépszerűbb játékok meghatározó többségén elérhető, ráadásul előző konzolgeneráció időszakának közepén megjelenő PS4 Pro 4K megjelenítési lehetőségeket és 60 képkocka/másodperc megjelenítési sebességet biztosít bizonyos játékok esetében.

Rovatok