Index Vakbarát Hírportál

Hervis Balaton-átevezés: Evezd le keresztbe, de gyere már péntekre!

2022. július 19., kedd 16:54

Idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Balatonon a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a nyár egyik legnépszerűbb szabadidősport-eseményét. A Hervis Balaton-átevezés július 30-án, szombaton rajtol Zamárdiban, amely során a résztvevők feleveznek egészen Tihanyig, majd egy fordulót követően visszatérnek a Balaton üdülő-paradicsomába, teljesítve ezzel a nyolc kilométeres távot.

Már egy évvel ezelőtt is rekord született, hiszen 4200-an szálltak vízre, miközben a parton több ezren szurkoltak a távot teljesítőknek. Az idei évben kibővül a program szervezők, már péntektől változatos sportprogramokkal várják a kilátogatókat a Zamárdi-szabadstrandon.

S hogy ez mit is jelent pontosan? Már 10 órától egy hatalmas sportfesztivál vár mindenkit a parton, amelyen különféle aktív programmal lehet melegíteni a szombati átevezésre. Hervis SUP Rush, falmászás, ergométer vár és természetesen a kajak-kenu sportág és SUP-szakág sztárjai sem hiányozhatnak. Lesz teqball, dartsfoci, kosárlabda minifoci is, de a nap legnagyobb szenzációja egy korcsolyapálya lesz– igen a nyár közepén – amelyen profi jégkorongkapusok tudását lehet majd tesztelni.

A SUP szerelmesei péntek délelőtt Horváth Noémi, SUP világbajnoktól kaphatnak első osztályú tanácsokat. Délután 16 órától kiderül mi a siker igazi receptje, ugyanis Dombi Rudolf, olimpiai bajnok kajakos tart közös edzést. A Hervis SUP Rush-on bárki odaállhat, hogy egy gyors futamban különleges technikai pályán megmérettetve szálljon versenybe értékes Hervis ajándékokért. A Kayak First Ergo Mini Kupán pedig a parton kell majd a leggyorsabban evezni egy ergométeren. A tavalyi évhez hasonlóan már pénteken lehetőség lesz a rajtszámok és a rajtcsomagok átvételére is, a hajókat el lehet helyezni az őrzött hajódepóban, hogy másnap már csak az átevezésre kelljen koncentrálni.

016

A Hervis Balaton-átevezés hivatalos rajtja szombaton 10 órakor lesz. Reggel Storcz Botond, háromszoros olimpiai bajnok vezeti a bemelegítést, majd ezután 14 óráig bármikor neki lehet vágni a távnak. Délben Dj Dominique gondoskodik a hangulatról, majd az eredményhirdetés után, 16 óra 30 perckor Besenyei Péter, műrepülő világbajnok légi bemutatója zárja a Hervis Balaton-átevezést.

Nevezni még július 24-ig lehet a balatonatevezes.hu oldalon, ahol a programokról bővebb információk is megtalálhatók!

Rovatok