Index Vakbarát Hírportál

Rekord számokat hozott az idei Sziget a Bolt számára

2022. augusztus 18., csütörtök 09:39

Hullámzó tömeg, a vártnál is nagyobb érdeklődés - ezek jellemezték az idei évben is a Sziget Fesztivált.

Budapest ikonikus fesztiválja idén is tízezreket vonzott ki a Hajógyári-szigetre minden egyes nap, akiknek egy jelentős része a taxis közlekedést választotta. A fesztivál hivatalos taxi partnereként a Bolt nem csak a fesztiválhoz szállított utasokat, hanem a K-híd bejáratánál kialakított Bolt taxi droszton is folyamatos támogatást nyújtott azoknak, akik a fesztiválról haza szerettek volna jutni.

Rekord héttel zárt a Bolt

Az idei Sziget Fesztivál minden eddiginél magasabb forgalmat generált a Bolt számára. A cég magyarországi működése óta a fesztivál hete alatt használta a legtöbb utas a Boltot, valamint rekordhétnek számított ez a hét a teljesült utak számára vonatkozóan is. Mint minden évben, a Szigetre idén is nagy számban látogattak el külföldi vendégek: a Bolt statisztikái szerint a fesztivál hete alatt a magyar látogatók mellett 17 országból vették igénybe a szolgáltatásokat olyan utasok, akik saját országukban korábban már használták az applikációt.

Van olyan látogató, akivel már többször találkoztam az évek alatt

- kezdett bele beszélgetésünk alatt a Szigetes visszaemlékezéseibe az egyik droszton várakozó taxis.

Bár az algoritmus nem teszi lehetővé, hogy az utasok egy konkrét taxist hívjanak meg az applikációban, a véletlennek köszönhetően előfordult, hogy egy utast többször is szállítottam már. Egy ilyen sztori nekem is jó érzés, mert taxisként inkább a változás jellemzi a munkánkat, ezzel egyidőben az emberek és az emberi kapcsolatok azok, amik miatt a legtöbben ezt mégis szeretjük csinálni.

Kiket szállítottak legtöbbször a Szigetre a Boltos taxisok?

Ez nagyon vegyes - mondták. Nekem nagyobb méretű taxim van, ezért XL Taxiként az 5-6 fős társaságokat szoktam legtöbbször szállítani. Rengeteg baráti társaság választja ezt a kijutási módot, sokan egyszerűbbnek érzik együtt kijönni, mint aztán a tömegben keresni egymást órákig.

- osztotta meg egy másik sofőr.

Előfordult olyan is, hogy a sofőrök megható történetekkel találkoztak.

Az egyik srác, akit hoztam ki, nagyon izgult, mert úgy tervezte, hogy a Szigeten fogja megkérni a barátnője kezét, mivel itt ismerkedtek meg még 5 évvel ezelőtt. Nagyon szorítottam neki, remélem, sikeres volt a lánykérés.

- osztotta meg egyikük.

Nem csak utasokat, élményeket is szállított

A Bolt a Sziget Fesztivál ideje alatt nem csak külső droszton, hanem belső fesztiválos kitelepüléssel is megjelent. A cég jelen volt egy új színpad, a “DropYard powered by Bolt” hivatalos támogatójaként, ahol a fesztiválra látogatók többek között olyan hip-hop előadókkal találkozhattak, mint Kneecap, Ulfur Ulfur, Krúbi vagy Beton Hofi. Akik pedig pihenni vagy játszani szerettek volna, azoknak a DropYard színpad melletti Bolt Chill Zone nyújtott kikapcsolódást a fesztivál teljes ideje alatt, ahol az odalátogatók különböző ajándékokat is kaphattak. A pihenni vágyóknak kihelyezett fotelek és babzsákok nyújtottak pihenőállomást, az aktívabbak pedig értékes nyereményekért cserébe kipróbálhatták magukat a szörf szimulátoron, vagy fotókat készíthettek a 360 szelfi géppel. Akik pedig szemfülesek voltak, azok néhány hírességgel is találkozhattak a Bolt Chill Zone-ban, többek között az énekes-műsorvezető Lolával, a Les Twins zenekar egyik tagjával, Laurent-el (becenevén “Lil Beast”) vagy a Bolt egyik nagykövetével, Kiss Virág fitness világbajnokkal is.

Én már évek óta a csapat tagja vagyok, a kezdetektől részt vettem a legtöbb megmozduláson

- mesélte nekünk Virág.

A Sziget egy mérföldkőnek számít a Bolt életében, mert korábban nem vett részt a cég ekkora volumenű eseményen, így azért külön hálás vagyok, hogy én is részese lehettem ennek az állomásnak. A Sziget alatt végig kint voltam a Bolt Chill Zone-ban, és azt tapasztaltam, hogy mindkét játékunk rengeteg embert mozgatott meg, baráti társaságokat és családokat egyaránt. Szerintem külön plusz, hogy a szelfi videóval még örök emlékek is készülhettek, amiket bármikor visszanézhetnek azok, akik nálunk jártak. Nagyon jó emlékekkel zárom az idei Szigetet, és hálás vagyok a Boltnak, amiért részese lehettem ennek az élménynek

- zárta az élményeit Virág.

Tovább dübörög a Bolt

A fesztiválok szerelmesei nem csak a Szigeten találkozhattak az elmúlt időszakban a Bolttal: a taxi társaság idén jelen volt többek között a Fishing on Orfű, valamint Holi Peace fesztiválokon is. Tervei között szerepel, hogy az idei évben még további rendezvényeken segítse az utasok kényelmét a taxi szolgáltatásain keresztül.

A Bolt jelenleg piacvezetőként kínálja taxi szolgáltatásait Budapesten, ezen kívül jelenleg már 4 vidéki nagyvárosban, Pécsett, Nyíregyházán, Miskolcon és Debrecenben is utazhatunk a társasággal. A cég az első európai szuper-app a mobilitás területén, jelenleg már több, mint 45 országban és 500 városban elérhető világszinten.

Rovatok