Index Vakbarát Hírportál

Díjakkal ismerték el a SPAR-minőséget

2022. szeptember 28., szerda 11:04

A SPAR Magyarország nyerte az idei StarStore – Év kereskedője versenyen az „Az Év Szupermarket Üzletlánca 2022.”, „Az Év Közönségdíjas Üzletlánca 2022**” díjakat, valamint jogosulttá vált a „Az Év Kiskereskedője - RETAILER OF THE YEAR 2022.” címek használatára. A vállalat kaposvári INTERSPAR áruháza pedig „Az Év Hipermarket Üzlete”* lett 2022-ben.

A díjeső annak az üzletpolitikának az eredménye, amely a vásárlói igények minél magasabb célú kiszolgálását, a folyamatos fejlesztéseket tűzte ki céljául. A 2021-ben 30 éves jubileumát ünneplő SPAR cégcsoport hat új saját egységgel és harminc, a franchise-hálózat égisze alatt megnyíló áruházzal bővült. Két új City SPAR-ral is gyarapodott az üzletek köre, ezen kívül Budapesten és Sopronban is új szupermarketek nyíltak. A vállalat az ország számos pontján hajtott végre modernizálási beruházásokat mintegy hétmilliárd forint értékben.

Az év kiemelkedő eseménye volt a hálózat 35. INTERSPAR áruházának átadása Kaposváron. Az S-Park bevásárlókomplexum részeként felépített több mint 20 ezer árucikket kínáló INTERSPAR-t a vonzó és tágas környezete mellett modern, környezetbarát, energiatakarékos technológiák sora teszi a kor legmagasabb színvonalú áruházává, amely elnyerte „Az Év Hipermarket Üzlete 2022” díjat a StarStore – Év kereskedője versenyen.

A vállalat bicskei és perbáli Regnum húsüzemei is eredményesen zárták a tavalyi évet. Utóbbi egy laboratóriummal is bővült és megkezdődött itt a szárazáru-termékek gyártása. A kényelmi termékeket gyártó, 1500 négyzetméteren működő üllői SPAR enjoy.convenience üzem a korábbi trendet folytatva működése harmadik évében is gyarapodni tudott új termékekkel, illetve hamburgerek, hot dogok, csirkefalatok csomagolására alkalmas gépsorokkal. Szintén sikeres terület a SPAR online shop, amely folyamatosan új kiszállítási területekkel bővül.

Belso 410x727p

A SPAR minden eddiginél nagyobb figyelmet fordít a hazai beszállítókra, az innovatív árucikkek beszerzésére, a környezettudatosság fejlesztésére és a rászorulók támogatására. A vállalat az élelmiszer jellegű termékek több mint 90%-át hazai cégektől szerzi be és évtizedek óta támogatja a magyar termékeket. A tavaly elindított Régiók Kincsei program közvetlen támogatást nyújt a hazai agrárágazatban tevékenykedő kistermelőknek, miközben termékeik révén jó minőségű, magyar élelmiszerekhez juttatja a vásárlóit.

A SPAR Magyarország elkötelezetten támogat egészséggel, szociális ügyekkel, oktatással, kultúrával, sporttal kapcsolatos szervezeteket és ügyeket: 2021-ben több mint 230 millió forintot fordítottak társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos célokra.

Hazánk egyik legnagyobb élelmiszerkereskedelmi vállalataként a SPAR Magyarország már összesen 14.500 munkavállaló és családja megélhetését biztosítja.

 

*A 2022. évre kiírt StarStore – Év Kereskedője versenyen, a beérkezett pályázatokból a szakmai zsűri értékelése alapján a SPAR Magyarország kaposvári INTERSPAR áruháza megnyerte a hipermarket üzlet kategóriát, pontazonossággal egy másik lánchoz tartozó hipermarkettel, teljesítve a versenyszabályzatban előírtakat. Erre figyelemmel jogosult Az Év Hipermarket Üzlete 2022 cím önálló használatára.

**A 2022. évre kiírt StarStore – Év Kereskedője versenyen, a beérkezett pályázatokból a szakmai zsűri értékelése alapján a SPAR Magyarország megnyerte a szupermarket üzletlánc kategóriát, teljesítve a versenyszabályzatban előírtakat, és egyben a legmagasabb pontszámot érte el a láncok versenyében az összes kategória közül. Erre figyelemmel jogosult Az Év Kiskereskedője 2022 cím használatára. Ugyanezen a versenyen online meghirdetett közönségszavazáson, az összes induló versenyző közül legmagasabb szavazatszámmal elnyerte Az Év Közönségdíjas Üzletlánca 2022 címet is. Erre figyelemmel jogosult Az Év Közönségdíjas Üzletlánca 2022 cím használatára.

Rovatok