Index Vakbarát Hírportál

Egy irodalmi díj, amely az olvasókról szól. Amely rólad szól.

2022. október 28., péntek 16:19

Új közönségdíj hazánkban: most az olvasók dönthetik el, melyik volt Az Év Könyve 2022-ben!

Ha szeretsz olvasni, szereted a könyvek világát, nagyszerű hírünk van számodra: új irodalmi közönségdíj indult Magyarországon! Most végre az olvasók dönthetik el, melyek voltak az elmúlt év legjobb olvasmányai!

Számos rangos irodalmi díj létezik szerte a világon és hazánkban is, amelyek fontos szerepet játszanak az új könyvmegjelenések értékelésében, díjazásában – azonban egy sem, amely a magyar olvasóközönség valós, átfogó véleményét fejezné ki.

Most te is a zsűri tagja lehetsz! Az Év Könyve szavazáson – amely először 2022-ben kerül megrendezésre, hagyományteremtő céllal – a könyves világ legfontosabb szereplői dönthetnek a kiadványok sorsáról: maguk az olvasók.

Könyveket bárki (kiadók, szerzők, olvasók, könyvtárak, olvasókörök stb.) jelölhetett a www.azevkonyve.hu weboldal erre kialakított felületén októberben, így mostanra közel ezer, 2021. október 1. és 2022. szeptember 30. között megjelent könyv van versenyben Az Év Könyve 2022 címért! Magyar szerzők könyveit és a megadott időszakon belül magyar fordításban megjelent külföldi könyveket egyaránt találhatsz az esélyesek között. A könyvek összesen 17 kategóriában értékelhetők – műfajonként megkülönböztetve, továbbá versenyben van a legszebb borító, a legjobb fordítás és a legjobb elsőkönyves író is! 2022. november 1-től három szavazási körön keresztül támogathatják az olvasók a kedvenceiket egészen a december 16-i eredményhirdetésig.

Az Év Könyve irodalmi közönségdíj célja, hogy teret és hangot adjon annak a rengeteg embernek, akiket az olvasás szeretete köt össze Magyarországon. Ráadásul a szavazók között értékes könyves ajándékokat is kisorsolnak, így, ha szeretsz olvasni, ne késlekedj: szavazz te is, és lehet, hogy a te kedvenced lesz Az Év Könyve!

A verseny és a szavazás lebonyolításáról bővebben a www.azevkonyve.hu oldalon olvashatsz.

Rovatok